Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


7 februari 2005


Onderwerp: Lichaam vermiste vrouw gevonden.


Het lichaam van de sinds begin januari uit Eefde vermiste 32-jarige Afghaanse vrouw is vanmorgen in het Twenthekanaal in de buurt van Eefde gevonden. Een schipper zag het lichaam drijven en waarschuwde de waterpolitie. Deze zorgde voor de berging van het stoffelijk overschot.
Inmiddels is de familie geïnformeerd en is gebleken, dat het daadwerkelijk om de vermiste vrouw gaat. De politie heeft geen aanwijzingen dat er sprake is van een misdrijf.


De vrouw werd op 10 januari 2005 als vermist opgegeven. Zij had in overspannen toestand haar woning verlaten en sindsdien was niets meer van haar vernomen.


Familie, vrienden en onder meer de reddingshondenbrigade van het Rode Kruis waren betrokken bij de zoektocht naar de vrouw. Door de politie, de waterpolitie en Rijkswater-staat werden in de daarop volgende periode diverse zoekacties in de omgeving en op de waterwegen verricht. Daarbij werd sonarapparatuur gebruikt om het water van het Twentekanaal te doorzoeken. Tips werden nagetrokken en posters met afbeeldingen van de vrouw werden bij bus- en treinstations in Deventer en Zutphen verspreid


De vermiste vrouw werd in het landelijk systeem van vermiste personen vermeld en ook de media besteedde aandacht aan de vermissing.


Met de trieste vondst is voor de familie een eind gekomen aan de onzekerheid waarin zij verkeerden.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


---- --