Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (07/02)

BERGEN OP ZOOM, 7 februari 2005

Politie pakt jeugdige fietsendief op heterdaad
STEENBERGEN: Zondagnacht heeft een politiepatrouille een 17-jarige inwoner van Steenbergen aangehouden nadat hij een fiets had gestolen. De politieagenten zagen de jongen fietsen over de van Gaverenlaan toen hij plotseling van zijn fiets sprong en wegrende. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Hij bekende de groene damesfiets rond 03.00 uur te hebben gestolen vanaf de Markt. De eigenaar van de fiets is nog niet bekend. De fiets staat voorlopig op het politiebureau. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verdachten aan voor verstoring openbare orde BERGEN OP ZOOM: De politie heeft tijdens de vastenavond op zondag een tweetal verdachten aangehouden nadat zij zich zeer recalcitrant en openlijk onder invloed van alcohol hadden misdragen. Van beiden, een 15-jarige en een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom, is een verklaring opgenomen en met een bekeuring op zak konden zij weer huiswaarts keren.

Aanhouding na mishandeling met brandende sigaret
BERGEN OP ZOOM: Op aanwijzing van een 26-jarig slachtoffer heeft de politie zondagnacht een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van mishandeling. Het slachtoffer had de politie aangesproken omdat zij rond 03.00 uur bij een eetgelegenheid aan de Zuivelstraat een brandende sigaret in haar gezicht had gekregen van de verdachte. Ook had de man haar in het gezicht gespuugd. Na verhoor en in het bezit van een dagvaarding is de man heengezonden. Het slachtoffer hield gelukkig geen ernstige verwondingen over aan het incident.

Verdachten aangehouden voor vernieling opvanghuis
BERGEN OP ZOOM: Een 39-jarige en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn zondagavond door de politie aangehouden nadat zij vernielingen hadden aangericht aan een opvanghuis aan de Zuid-Oostsingel. Het tweetal had zich daar gemeld maar was het niet eens met het huisbeleid. Aangezien er de nodige drank was genuttigd was er geen redelijk gesprek met het tweetal te voeren waarna zij een ruit vernielde en een deur ontzette door er tegenaan te trappen. Na verhoor en ontnuchtering konden zij met een proces-verbaal op zak hun weg weer vervolgen.

Belediging politieagent
BERGEN OP ZOOM: Nadat een 52-jarige inwoner van Bergen op zoom diverse verwensingen had geroepen naar een dienstdoende politieagent werd de man aangehouden. De politie was doende een opstootje te sussen op de Vismarkt toen de man aandacht vroeg van de politie. De man vond dit niet snel genoeg naar zijn zin en was behoorlijk onder invloed van alcohol. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden.

Politie houdt drie verdachten aan voor auto-inbraak
ROOSENDAAL: De politie kreeg zondagavond rond 21.10 uur een melding, dat er werd ingebroken in een auto op het Dr. Van Dregtplein. Doordat de politie snel ter plaatse kwam kon na een korte achtervolging op de fiets het drietal worden aangehouden. Het betreft twee 14-jarige en een 16-jarige inwoner van Roosendaal. De verdachten hadden een personenauto van het merk Suzuki opengebroken en geprobeerd de auto te stelen. De minderjarigen zijn aangehouden en inverzekering gesteld. In overleg met de jeugdofficier is het drietal aan het einde van de middag heengezonden.

Losse handjes
ROOSENDAAL: De politie heeft zondagnacht een 21-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden voor een mishandeling op carnavalszondagavond van een 17-jarige Roosendaler. De 21-jarige verdachte had volgens getuigen al diverse mensen in het gezicht geslagen in een café aan de Markt. Het 17-jarige slachtoffer liep daarbij een letsel aan de mond op en heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. De verdachte is na verhoor heengezonden.

Politie houdt verdachte aan voor mishandeling ex-vriendin ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn ex-vriendin. De vrouw had even daarvoor gebeld naar de politie nadat zij in de wijk de Donken was geslagen en bedreigd door de verdachte. De politie heeft de man aangehouden en na verhoor overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Courage rolt hennepkwekerij op
ROOSENDAAL: 262 hennepplanten zijn zondag door het team Courage aangetroffen in een woning aan de Oliemolen. Het team had een tip gekregen dat er op dat adres sprake zou zijn van een hennepkwekerij. In twee slaapkamers in de woning zijn de henneplanten aangetroffen. Alle planten en toebehoren zijn inmiddels inbeslaggenomen en vernietigd. Uit verder onderzoek door Essent bleek dat de energiemeter illegaal werd afgetapt. De 54-jarige huurster van het pand wordt door de politie binnenkort gehoord. In de woning trof de politie ook een 26-jarige man aan die zonder vaste woon-of verblijfplaats is. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Auteur: Nicolette Bovenhorst