2e persbericht van maandag 7 februari 2005

Eindhoven 07-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bestelbus weggehaald

Vanaf de Amaryllisstraat is het afgelopen weekeinde een bestelbus weggehaald. Het gaat om een witte Opel Movano (11-VR-JL).

Nuenen: Politie houdt twee verdachten aan na ongeregeldheden

De politie heeft zondagavond twee jongens van 14 en 17 jaar uit Nuenen aangehouden in verband met verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden op de Soeterbeekseweg van afgelopen zondagochtend (zie
1e persbericht van zondag 6 februari 2005). De 17-jarige jongen werd rond 19.30 uur aangehouden op het politiebureau in Geldrop. De 14-jarige jongen werd rond 23.00 uur op de Waterhoenhof opgepakt. De 14-jarige jongen is de verdachte die zondagochtend tot twee keer toe wist te ontsnappen uit handen van de politie. De exacte rol van de twee verdachten bij het gebeurde wordt onderzocht. Zij zijn in verzekering gesteld. Ook de 19-jarige verdachte, die zondagochtend werd aangehouden, zit nog vast. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie verwacht nog meer aanhoudingen te doen.

Someren: Vrouw gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Rijksweg (N266) is maandagochtend rond 3.45 uur een 52-jarige vrouw uit het Duitse Lahnstein gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwam ze met haar auto op de verkeerde weghelft terecht. Een haar tegemoetkomende vrachtwagen probeerde de personenauto nog te ontwijken, maar de twee voertuigen raakten elkaar toch. De vrouw is door de brandweer uit haar auto gehaald en met onbekend letsel opgenomen in een ziekenhuis. De 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Maren-Kessel liep geen letsel op. De weg is tot ongeveer 7.00 uur afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden.

Gemert: Aanhoudingen na mishandeling

Twee 18-jarige inwoners van Erp zijn maandagochtend rond 3.30 uur aangehouden op het Binderseind. Ze zouden tijdens een vechtpartij in een horecazaak in Gemert een 17-jarige jongen uit Zeeland hebben geslagen en geschopt. Gewaarschuwde agenten hebben het tweetal aangehouden en ingesloten. Na verhoor zijn ze maandagmiddag met een proces-verbaal weer heengezonden. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn gezicht, waaraan hij zich in een ziekenhuis heeft laten behandelen.