Politie Zaanstreek-waterland


Vervolg Persberichten


01:15 07-FEB-05
PURMEREND, EDISONWEG

Drankrijder moet rijbewijs inleveren (1)

Op de Edisonweg in Purmerend werd in de nacht van zondag op maandag een 26-jarige Purmerender aangehouden wegens het rijden onder invloed. De dronken automobilist probeerde aan zijn aanhouding te ontkomen door de blaastest op straat te saboteren, hij blies namelijk niet genoeg lucht in het test-apparaat. De man werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier wees een ademanalyse uit dat hij ruim tweeeneenhalf keer zoveel drank op had als is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten.

00:15 07-FEB-05
LANDSMEER, DR MARTIN LUTHER KINGSTR

Drankrijder moet rijbewijs inleveren (2)

Op de Dr Martin Luther Kingstraat in Landsmeer werd in de nacht van zondag op maandag een 32-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De automobilist had ruim drie keer zoveel drank op als toegestaan. Bij een alcoholcontrole op de IJdoornlaan negeerde de man het stopteken en probeerde aan de controle te ontkomen. Agenten zetten daarop de achtervolging in en hielden de man op de Dr Martin Luther Kingstraat aan. Tegen de drankrijder is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

00:35 07-FEB-05
ZAANDAM, BURCHT

Teveel gedronken

Op de Burcht in Zaandam werd in de nacht van zondag op maandag een 22-jarige automobilist uit Almere aangehouden. De man had te diep in het glaasje gekeken (anderhalf keer de limiet) en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. Hij kan rekenen op een boete van minimaal E 300.

13:30-15:00 06-FEB-05
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
50 km per uur te hard
Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) in Wormerveer werden zondag zestien hardrijders betrapt. Alle overtreders werden aan de kant gezet. Van zes bestuurders zal de officier van justitie de zaak in behandeling nemen. Zij werden betrapt op een snelheid van 136 km/u of hoger waar 100 km per uur is toegestaan. De twee snelste automobilisten haalden een snelheid van respectievelijk 149 en 151 km per uur.
Een bestuurder met een aanhangwagen die te hard reed, werd ook bekeurd. De man werd betrapt met een snelheid van maar liefst 118 km per uur. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 240 euro. Verder kreeg een bestuurder een boete omdat hij te weinig zicht had om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen. De man had een matras tussen de twee voorstoelen geplaatst en had totaal geen zicht naar rechts.

18:50-20:15 06-FEB-05
ASSENDELFT, NAUERNASEWEG

Veel hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Nauernaseweg in Assendelft reed zondagavond maar liefst één op de vijf bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 132 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. In totaal passeerden zo'n 150 voertuigen de controle.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-070205
---- --