Hoogheemraadschap van Rijnland


Rijnland
11 Kandidaten voor herverkiezing Rijnland

Persbericht 7 februari 2005

Voor de nieuwe waterschapsverkiezingen voor de categorie gebouwd in het district Noord hebben zich 11 kandidaten gemeld, voor één zetel in het Algemeen Bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland. De verkiezingen zijn van 12 tot 21 april 2005. Kiezers kunnen zowel via internet als per post hun stem uitbrengen.

De herverkiezing vindt plaats omdat een van de kandidaten, naar achteraf is gebleken, niet rechtmatig aan de verkiezingen 2004 heeft deelgenomen. De Raad vindt daarom dat de verkiezing voor het district Noord, categorie gebouwd opnieuw moet worden gehouden.

In het district Noord kunnen de 127.000 eigenaren van een gebouwde onroerende zaak, zoals een woning, opnieuw hun stem uitbrengen. Net als de vorige keer kan dat zowel via internet als per post. Ook kunnen kiezers vanaf vrijdag 1 april De Stemwijzer (www.stemwijzer.nl) raadplegen om hun keuze te bepalen.

Het district Noord ligt in het Noord-Hollandse deel van het hoogheemraadschap van Rijnland.

Meer informatie
Meer informatie over dit onderwerp kunt u krijgen bij de afdeling Communicatie van het hoogheemraadschap van Rijnland, telefoon 071-3063401