Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/02)

OOSTERHOUT NB, 7 februari 2005

Inbraak hervormde kerk

SPRANG-CAPELLE: In de nacht van zondag 6 februari op maandag 7 februari werd er ingebroken in de Hervormde Kerk aan de Hoofdstraat te Sprang-Capelle. Hierbij werden twee kluizen opengebroken en o.a. zogenaamde statenbijbels ontvreemd. De nog onbekende dader kwam de kerk binnen door een deur te forceren. De politie nam een aangifte op en laat de technische recherche een sporenonderzoek instellen.

Knul springt voor politieauto

WAALWIJK: Op dinsdag 6 februari werd rond 16.50 uur een 21-jarige inwoner uit Waalwijk aangehouden. Na de voetbalwedstrijd RKC Waalwijk Groningen werd de politie voor assistentie naar de Professor Nolenslaan te Waalwijk geroepen, omdat daar vernielingen werden gepleegd. Terwijl de politie zich met zwaailicht en sirene die kant uitspoedde, sprong de jongeman uit balorigheid voor de politieauto. Om de jongeman niet te raken moest de politieauto een noodstop maken. Hij is opgepakt omdat hij de werkzaamheden van de politie belemmerde. Na verhoor kreeg hij een boete opgelegd van 130,- Kort voor dit gebeuren was dezelfde man ook al betrokken bij ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen. Agenten konden toen beide groepen scheiden.

Arrestatie na relationeel geweld

WAALWIJK: Op zondag 6 februari 2005 arresteerde de politie om 22.35 uur een 31-jarige Waalwijker op verdenking van het plegen van mishandeling. Enkele uren daarvoor (20.15 uur) kregen agenten de melding dat er op de openbare weg aan het Bloemenoordplein twee mensen mishandeld waren. Het ging om 34-jaar vrouw uit Waalwijk en haar zoon van 14 jaar. Vooral de vrouw vertoonde uiterlijke verwondingen van geweld. Zo was o.a. haar neus gebroken. Ze deed aangifte, waarna de politie haar 31-jarige vriend arresteerde. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij is in verzekering gesteld in het belang van het onderzoek.

Het verkeerde adres?

WAALWIJK: Op zondag 6 februari omstreeks 21.15 uur pakten politieagenten een 36-jarige inwoner uit Sprang-Capelle op nadat hij een ruit had vernield van een woning aan de P. Vreedestraat te Waalwijk. De man was stomdronken en wilde de woning binnendringen. Omdat de bewoner de man niet kende, liet hij hem niet binnen. Kort daarna sneuvelde er een ruit. De verdachte pleegde ook vernielingen aan het interieur van de politiecel. Tijdens het verhoor verklaarde de verdachte zich nauwelijks iets te kunnen herinneren. Hij is maandag 7 februari aan het einde van de middag weer in vrijheid gesteld. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dronken op de trekker

WAALWIJK: Op zondag 6 februari 2005 reed een 33-jarige inwoner uit Waalwijk met zijn tractor een afsluitpaal op de Stationsstraat te Waalwijk omver. De politie werd erbij geroepen en bij controle bleek dat de man te veel alcohol gedronken had. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 610 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk maximum toegestane hoeveelheid is. De man moest meteen zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vals geld te Dussen

DUSSEN: In het weekeind werden bij een horecabedrijf te Dussen vier valse biljetten van 50,- ontdekt. Het geld is door de politie in beslag genomen en zal verder worden onderzocht.

Bekeuringen vanwege belediging politieagenten

KAATSHEUVEL: In de nacht van zondag 6 februari op maandag 7 februari is een 33-jarige inwoner van Kaatsheuvel gearresteerd, nadat hij twee politieagenten beledigde. Dat gebeurde rond 03.30 uur op de Lievekenshoek. De man schold de politieagenten zonder enige aanleiding uit. Tevens werd de politie op de Kerkstraat in Loon op Zand beledigd door een 23-jarige man uit Loon op Zand. In allebei de zaken wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding vanwege drugsbezit

DONGEN: Door beveiligingspersoneel van een Dongense horecagelegenheid werd opgetreden tegen drugsbezit. Ze arresteerden een 19-jarige inwoner uit Dongen, toen bleek dat hij een hoeveelheid drugs naar binnen wilde meenemen. Dit gebeurde op maandag 7 februari rond 01.30 uur. De verdachte is overgedragen aan de politie. Hij had een zakje bij zich met veertien tabletten. De technische recherche stelde vervolgens vast dat het om XTC ging. Voor verder onderzoek is hij s nachts ingesloten. Na verhoor kreeg hij, in overleg met Justitie, een boete van 600,- opgelegd. Vanzelfsprekend zijn de verdovende middelen door de politie in beslag genomen.

Man (31) opgepakt vanwege belemmeren werkzaamheden politie

DONGEN: Een 31-jarige inwoner uit Dongen is op 7 januari om 01.20 uur door de politie aangehouden op de Tramstraat te Dongen. De man bemoeide zich met het feit dat de politie een vriend van hem bekeurde. Die vriend stond namelijk in een portaal stond te urineren. De man belemmerde de politie, schold hen uit en even later sloeg hij een van de agenten. Hij is aangehouden en ingesloten te Tilburg. De man kreeg een zogenaamde AU-dagvaarding.
De afkorting AU staat voor Aanhouden en Uitreiken. Dit houdt in dat de verdachte vóórdat hij door de politie in vrijheid gesteld wordt, namens Justitie meteen dagvaarding krijgt uitgereikt. Lik-op-stuk beleid dus. Op een dagvaarding staat de datum van de terechtzitting vermeld. Dit werkt een stuk efficiënter voor politie en Justitie. De verdachte hoeft namelijk niet meer op de hoogte worden gebracht van de rechtszaak. Mocht de verdachte niet op de terechtzitting komen opdagen, dan kan hij bij verstek worden veroordeeld. Hij was immers op de hoogte van zijn strafzaak.

Snorfietsbestuurder maakt aanrijding onder invloed

DONGEN: Een 20-jarige bestuurder van een snorfiets, wonende te Dongen reed op 7 februari omstreeks 02.45 met zijn snorfiets tegen een geparkeerde auto aan. Dat gebeurde op de Tramstraat te Dongen. De man bleek teveel te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 830 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk maximum toegestane hoeveelheid is. Hier heeft hij proces-verbaal voor gekregen en een rijverbod van 10 uren.

Woninginbraken in Rijen

RIJEN: De bewoonster van een woning aan de Bongelakker deed aangifte van inbraak in haar woning. Op zondag 6 februari gingen de bewoners carnaval vieren. Toen zij s nachts thuis kwamen bleek er te zijn ingebroken. Verschillende goederen zijn weggenomen, onder andere computer, rijbewijzen, sieraden, mobiele telefoon. De politie nam een aangifte op, stelde een buurtonderzoek in en laat de technische recherche een sporenonderzoek instellen.
Ook werd er ingebroken in een woning aan de Houtelaar. Voor zover de bewoner kon nagaan werd er niets vermist.

Onder invloed achter het stuur

MADE / RAAMSDONKSVEER: Een 23 jarige inwoner uit Breda kreeg een bekeuring omdat hij op de Nieuwelaan te Made omdat hij een auto bestuurder terwijl hij onder invloed was van alcoholhoudende drank. Hij blies bij de ademanalyse een uitslag van 285 ug/l. Een 24-jarige inwoner uit Raamsdonksveer kreeg een proces-verbaal omdat hij op de Haven te Raamsdonksveer een personenauto bestuurde onder invloed van alcohol. Ook werd zijn rijbewijs gelijk ingenomen. Hij blies 610 ug/l tijdens de ademanalyse. De politie betrapte beide automobilisten in de nacht van zondag 6 februari op maandag 7 februari.

Auteur: Jeroen Steenmeijer