FALUN GONG STICHTING NEDERLAND

Falun Gong beoefenaars telefonisch belaagd met CCP propaganda

In een gecoordineerde actie op Zondag 6 februari en vandaag 7 februari, om ongeveer 11.30 CET, zijn Falun Gong contactpersonen wereldwijd verschillende keren telefonisch belaagd. Aan de andere kant van de lijn werd een tape afgespeeld met propaganda over het zogenaamde zelfverbrandingsincident dat plaatsvond op 23 Januari, 2001 op het Plein van de Hemelse Vrede in Beijing. Nederlandse Falun Gong contactpersonen zijn ook lastig gevallen, inclusief de voorzitter van Falun Gong Stichting Nederland, Peter Houben.

Het bericht dat afgespeeld werd bevatte intimiderende aantijgingen en laster gericht op Falun Gong. De oorsprong van de berichten is niet getraceerd. Nederlandse Falun Gong beoefenaars hebben de AIVD ingelicht. In andere landen zijn veiligheidsdiensten eveneens op de hoogte gesteld. Deze grootschalige actie is waarschijnlijk voornamelijk gericht op vrijwillige Falun Gong contactpersonen wereldwijd die hun telefoonnummers op openbare websites hebben staan. In bijna alle Europese landen en overal in de VS hebben individuen meldingen gedaan van deze telefonische laster. Ze ontvingen berichten in zowel Engels als Chinees.

Dit zelfverbrandingsincident is keer op keer gebruikt door het Chinese regime, ondanks de heldere tegenstrijdigheden in het verhaal en de hevige kritiek van de internationale gemeenschap. Recentelijk werd het incident weer gebruikt om de aandacht af te leiden van de dood van Zhua Ziyang die bekend was voor zijn sterke kritiek op het bloedbad van 4 juni 1989.

gerelateerde artikelen:
http://www.faluninfo.net/displayAnArticle.asp?ID=9153 http://english.epochtimes.com/news/5-2-6/26319.html

Achtergronden over het zelfverbrandingsincident: http://english.epochtimes.com/news/5-1-20/25850.html

Contact:

Silvio Verbeek, Secretaris Falun Gong Stichting Nederland, tel
06-55773969

Peter Houben, Voorzitter Falun Gong Stichting Nederland, tel
06-50641906

Jitse Pruiksma, editor www.faluninfo.nl tel 06- 50804616


07 feb 05 16:57