PERSBERICHT - 2005-02-07

Verkoop Garuda voortaan via generaal agent

Garuda Indonesia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië, heeft besloten haar sales & marketing activiteiten voor Nederland over te dragen aan een General Sales Agent.

Op het kantoor in Amsterdam blijft een team van vier personen werkzaam voor de aansturing van een aantal GSAs in Europa die de verkoop van binnenlandse en regionale vluchten voor de airline verzorgen. Garuda is nog op zoek naar GSAs in Nederland, België en Scandinavië die per direct de activiteiten kunnen overnemen.

Per november 2004 heeft Garuda Indonesia de route Amsterdam Jakarta tot nader order gestaakt. Vanuit Amsterdam wordt op dit moment nog de verkoop en promotie van de binnenlandse en regionale vluchten van de airline verzorgd. Het management van Garuda heeft eind januari besloten deze activiteiten zo spoedig mogelijk over te dragen aan een nog te bepalen GSA.

In Engeland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië wordt Garuda reeds vertegenwoordigd door GSAs. De aansturing van de GSAs in Nederland, België, Scandinavia, Frankrijk en Zwitserland, gebeurt vanuit het Garuda kantoor in Amsterdam.

Garuda Indonesia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië en beschikt over een jonge en moderne vloot, waaronder toestellen van het type Boeing 747-400 en 737-400 en Airbus 330-300, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, comfort en betrouwbaarheid. Informatie over de dienstregeling is te vinden op www.garuda-indonesia.nl.