PERSBERICHT - 2005-02-07

'Queen's Gardens op Saba: elegante tropische oase met stijl en klasse''

Hampshire heeft eerste hotel buiten Europa

De Hampshire hotelgroep heeft haar eerste hotel ingelijfd buiten Europa. Het is Queen's Gardens A Hampshire Classic Hotel op het tropische eiland Saba op de Nederlandse Antillen. Dit resort is, naast de hotels in België en Duitsland, de derde locatie buiten Nederland waar Hampshire haar vleugels uitslaat.

Hampshire Hospitality & Leisure staat bekend als een vooruitstrevende hotelgroep die alleen klasse hotels aan zich bindt. En klasse heeft bij Hampshire niet zozeer te maken met het aantal sterren, maar met classificaties als originaliteit, inventiviteit en eigenheid. Kortom: hotels die uniek zijn.

Ook de nieuwste aanwinst van Hampshire heeft deze veelbelovende kenmerken in zich verenigd: Queen's Gardens A Hampshire Classic Hotel op het tropische eiland Saba (Nederlandse Antillen). Dit resort (foto) is, naast de hotels in België en Duitsland, de derde locatie buiten Nederland waar Hampshire haar vleugels uitslaat. En met grote trots. Want het prachtige Resort Queens Garden omgeven door tropische tuinen is door de stijlvolle inrichting van de suites, het ruime terras met zwembad (gevuld met regenwater) en weids uitzicht, uniek in haar soort.

Rust en natuur
Uniek is allereerst de ligging: het resort ligt in de groene, tropische heuvels van Saba, met uitzicht over het hoofdstadje en de Caraïbische Zee. Gasten komen hier geheel tot rust op het ruime terras, overdekt door 100-jaar oude mangobomen. Vanuit de comfortabele stoelen is het slechts een paar meter lopen naar het grootste zwembad van het eiland gevuld met gezuiverd, vers opgevangen regenwater, dat ook uit de kranen stroomt en de ruime poolbar met zonneterras.

Naast de rust, ruimte en de natuur, biedt het resort ook ontspanningsmogelijkheden als duiken en wandelen door het tropisch regenwoud. De bouwstijl en inrichting is typisch Sabaans met witte muren, groene luiken en rode daken. Qua inrichting is gekozen voor een sfeervolle combinatie van antiek met Oost- en West-Indische invloeden en modern comfort.

Comfortabele suites
Oorspronkelijk zou het resort een museum voor West-Indische en Afrikaanse kunst worden, maar hiervoor bleek onvoldoende draagvlak te zijn. De huidige (Nederlandse) eigenaar besloot het museum af te bouwen en in te richten als hotel. Zijn visie op de inrichting heeft geleid tot de keuze géén hotelkamers te bouwen, maar volledige ingerichte suites.

Zo zijn er drie Deluxe suites (twee kamers, keuken), zes Superior suites (twee ruime kamers, kingsize bedden, keuken en een aantal met panorama jacuzzi) en drie Royal suites (twee ruime kamers en een tweede slaapkamer, keuken, twee met panorama jacuzzi). Ook bevindt zich in het resort een mooie conferentiezaal die plaats biedt aan maximaal vijftig gasten. Het restaurant ten slotte, dat inclusief het terras plaats biedt aan 45 gasten, biedt een keur aan Caraïbische en internationale culinaire specialiteiten.

Bijzondere samenwerking
Zowel Hampshire Hospitality & Leisure als hoteleigenaar Roel Klaassen is zeer content over de aansluiting. Klaassen ziet een goede en positieve samenwerking tegemoet met zowel Hampshire, als alle daarbij aangesloten hotels. Klaassen: Saba is een van de minder bekende Caribische eilanden en wij bieden de Nederlandse toeristen de gelegenheid ook dit stukje van het Koninkrijk te verkennen. Het is een leuke uitdaging om het unieke karakter, historie en cultuur op Saba te ontdekken, dat een groot deel van de lokale bevolking Nederlands spreekt maakt de ervaring extra bijzonder. Wij beschouwen onze toetreding tot het Hampshire Classic-segment als een belangrijke, toegevoegde waarde, aangezien wij ons voornamelijk richten op de Nederlandse markt.

Een groeiend aantal hotels in de Benelux en daarbuiten sluit zich aan bij Hampshire Hospitality & Leisure. Zie voor een overzicht van alle aangesloten hotels www.hampshire-hotels.com. Bel voor reserveringen, informatie over arrangementen of brochures naar: Hampshire Hospitality & Leisure 035 672 00 77 of bezoek www.hampshire-hotels.com.

Hampshire Hospitality & Leisure is een hotelgroep opgericht in 2001. De groep kent drie merknamen: het topsegment A Hampshire Classic Hotel, de viersterren Hampshire Hotels en de comfortabele driesterren Hampshire Inns.