--------------------------------------------------------------------------
             BEA Systems introduceert nieuw telecominitiatief             
--------------------------------------------------------------------------

Nieuwe telecominfrastructuursoftware met uitgebreide Service Delivery-oplossing en gespecialiseerde diensten voor het ontwikkelen van telecomnetwerkdiensten
Amstelveen, 07-02-2005

BEA Systems (Nasdaq: BEAS), leverancier van infrastructuursoftware, introduceert een nieuw initiatief waarmee telecombedrijven sneller in kunnen spelen op nieuwe mogelijkheden tot dienstverlening en zo hun omzet kunnen verhogen. Dit initiatief omvat nieuwe producten en uitgebreide oplossingen en diensten die de voornaamste business- en technische uitdagingen van de sector adresseren. Dit nieuwe initiatief, ondersteund door diverse partners over de hele wereld, is een belangrijk element in BEA's groeistrategie en draagt bij aan de convergentie van IT en telecom.

De hoeksteen van BEA's initiatief is een nieuwe reeks infrastructuursoftwareproducten voor de telecomsector. Het BEA WebLogic Communications Platform, tot nu toe bekend onder de codenaam Project DaVinci, is een geïntegreerde en op standaarden gebaseerde suite van producten en technologieën waarmee telecombedrijven snel nieuwe geconvergeerde voice, video en mobiele diensten voor draadloze en vaste netwerken kunnen ontwikkelen, implementeren en beheren. Voorbeelden van dit soort diensten zijn VoIP, email, agendabeheer, peer-to-peerdiensten en een breed gamma aan digitale content- en videodiensten. BEA heeft vandaag de beschikbaarheid van de eerste van deze producten aangekondigd, de BEA WebLogic SIP Server. Zie ook het gerelateerd epersbericht 'BEA Systems versterkt positie in telecomsector met Project DaVinci'

Alfred Chuang, chairman en CEO van BEA Systems: "De telecomsector staat op een keerpunt. Door de implementatie van nieuwe 3G- en VoIP-telecomnetwerken kan breed beschikbare, algemene en standaard IT toegepast worden op een traditioneel dure en gesloten omgeving. De voornaamste verandering is dat de telecomsector meer softwaregedreven is. Deze convergentie tussen IT en netwerken biedt alle besparingen en voordelen van een algemeen platform."

Bedrijven en consumenten vragen om nieuwe convergente voice-, data- en videodiensten. Echter, de mogelijkheid voor telecombedrijven om op deze eisen in te spelen wordt over het algemeen beperkt door de bestaande, gesloten IT- en netwerkinfrastructuren die veel te rigide zijn om de nieuwe generatie diensten te ondersteunen. Daarom maken deze bedrijven de overstap van traditionele, circuitgeswitchte Public Switched Telephone Networks (PSTN), het traditionele telefoonsysteem dat over de hele wereld wordt gebruikt om de ene telefoon met de andere te verbinden, naar VoIP-netwerken. VoIP maakt voice-communicatie over IP-netwerken mogelijk, zoals het publieke internet. Daarnaast leidt de gestage daling in voice-omzet tot grotere concurrentie; operatoren bieden geavanceerdere datadiensten om klanten te behouden en de omzet uit diensten te verhogen. Toegenomen overheidscontrole, beveiliging- en privacykwesties en nieuwe standaarden maken het plaatje nog ingewikkelder.

Operatoren richten zich op computertechnologieën en -platformen die op standaarden gebaseerd zijn om deze uitdagingen te adresseren en BEA is in de ideale positie om hen van dienst te zijn. BEA speelt al een leidende rol in de telecomsector sinds zijn oprichting 10 jaar geleden. BEA's eerste telecomproduct, BEA Tuxedo, en BEA WebLogic Server zijn nog steeds de basis van de operationele en billingsystemen van vele operatoren. Veel grote operatoren maken gebruik van de WebLogic Service Delivery Solution als hun Service Delivery Platform (SDP). Met de introductie van BEA's WebLogic Communications Platform breidt het bedrijf zijn aanbod uit om telecomklanten te helpen te transformeren om beter in te kunnen spelen op de eisen van hun klanten. Dit nieuwe initiatief omvat:

Producten
Het BEA WebLogic Communications Platform is een suite producten en technologieën waarmee telecombedrijven hun klanten beter van dienst kunnen zijn, tegen sterk gereduceerde kosten en inspanningen. De productsuite bevat BEA WebLogic SIP Server en BEA WebLogic Gatekeeper. Zie voor informatie over deze producten het gerelateerde persbericht 'BEA Systems versterkt positie in telecomsector met Project DaVinci' .

Deze en aanvullende, nog in ontwikkeling zijnde producten, samen met de bestaande BEA Tuxedo en WebLogic® producten, zijn er op gericht operatoren te helpen hun klanten beter van dienst te zijn en de Average Revenue Per User (ARPU) te verhogen door de snelle levering van meer geavanceerde, geconvergeerde diensten, zoals email, agendabeheer en een uitgebreid aanbod aan digitale informatie en videodiensten.

Oplossingen
BEA zal zijn telecomoplossing BEA WebLogic Service Delivery verder ontwikkelen en uitbreiden. BEA WebLogic Service Delivery is één van de vijf BEA Enterprise Solutions en is een gespecialiseerd, gestandaardiseerd en schaalbaar framework voor de telecomsector. Hiermee kunnen snel nieuwe digitale diensten ontwikkeld, geïntegreerd, geïmplementeerd en aan het operational support system (OSS) gekoppeld worden. Dit omvat de introductie van nieuwe, omzetverhogende diensten, zo snel en kosteneffectief als mogelijk, waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande investeringen in netwerkinfrastructuur en operationele supportsystemen. Het onderhoud wordt teruggebracht door de creatie van een abstractielaag boven het fysieke netwerk en innovatief gebruik van het legacy netwerk. Naast de ontwikkeling van diensten, helpt BEA telecombedrijven bij het ontwikkelen van self-service provisioning, network resource beheer en billing.

Diensten
Om klanten sneller te laten profiteren van de voordelen van de BEA WebLogic Service Delivery-oplossing, heeft BEA Professional Services een framework ontwikkeld voor systeemintegratoren (SI) en klanten die gebruik maken van de BEA WebLogic Service Delivery Solution. Hiermee kunnen zij snel de businessvoordelen realiseren bij de ontwikkeling en levering van nieuwe diensten.

Incomit
Recent kondigde BEA de overname aan van Incomit, een Zweeds bedrijf dat infrastructuursoftware voor de telecomsector levert. Incomits innovatieve technologie, producten en mensen versterken de telecomoplossingen en diensten van BEA, met name op het gebied van policy management en universele connectiviteit voor netwerken van operatoren.

BEA WebLogic SIP Server zal gedemonstreerd worden tijdens het 3GSM World Congres, op 14-16 februari in Cannes, Frankrijk. Bezoek BEA op stand K23 in Hal 4. Voor meer informatie, zie http://eu.bea.com/events/3gsm/.

Voor meer informatie over het BEA WebLogic Communications Platform, zie www.bea.com/wlcom/. Voor info over BEA WebLogic Service Delivery, zie www.bea.com/solutions/telco.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in zakelijke infrastructuursoftware en helpt organisaties bij het vergroten van hun slagkracht en flexibiliteit met behulp van service-oriented architecture (SOA). SOA is een softwarebasis die IT meer op één lijn brengt met de organisatiedoelstellingen. Ruim 15.000 klanten over de hele wereld gebruiken BEA's software, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en de WebLogic- en Tuxedo-merken behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt.

BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 75 kantoren in 36 landen. In de Benelux is BEA gevestigd in Amstelveen, Nederland en Zaventem, België. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.bea.com.