PERSBERICHT - 2005-02-07

Zesde achtereenvolgende jaar van groei, goede vooruitzichten 2005

Euro Relais boekt omzetgroei van 15% in 2004

Euro Relais, thuis in vakantiehuizen, heeft in 2004 een omzetgroei van 15% gerealiseerd. Naast de traditionele bestemmingen in de Benelux hebben met name de bestemmingen in Zuid-Europa (Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië) en de Alpenlanden aan deze groei bijgedragen. Voor Euro Relais is 2004 is het zesde achtereenvolgende jaar van sterke groei.

Het huidige groeitempo is het resultaat van een sterk op innovatie gericht beleid waarbij de website een centrale rol speelt. Het aantal internetboekingen is in de afgelopen toegenomen tot nu al 70% van het totaal.

Voortzetting groeitempo
Ook voor 2005 wordt een substantiële groei verwacht. De boekingen voor de komende zomer zijn veelbelovend van start gegaan, waarbij de maand januari een forse groei laat zien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Verder staat 2005 in het teken van het 25-jarig bestaan van Euro Relais. De organisatie is in 1980 opgericht door directeur Nathalie Bouvy. Het eerste aanbod bestond uit slechts zes vakantiehuizen in de Belgische Ardennen. Intussen zijn er 4.000 online boekbare huizen in 14 Europese landen. Euro Relais richt zich nu op een snelle uitbreiding in Zuid-Europa, Duitsland en de Alpen, waarbij met name wordt gekeken naar vakantiehuizen die passen binnen de Euro Relais vakantiethemas.

Focus op digitale communicatie
De viertalige website van Euro Relais is eind 2004 vernieuwd, waarbij zowel lay-out als functionaliteit verbeterd zijn. Daarnaast is er een link gelegd tussen de nieuwe brochure en website. In de brochure vindt de vakantieganger vakantie-ideeën en bijzondere vakantiehuizen. Alle bestemmingen en vakantiethemas van Euro Relais komen aan bod, met informatie over prijs, aantal personen, aantal sterren en de code waarmee de huizen online te boeken zijn. Door een huiscode in te voeren op de website wordt direct de beschikbaarheid in de gewenste periode zichtbaar, evenals de exacte prijs en toeristische informatie over land en regio.

Over Euro Relais
Het aanbod van Euro Relais varieert van kastelen tot landhuizen, van boerderijen tot molens, van villas tot chalets. De Euro Relais vakantiehuizen staan in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Groot-Brittannië, Slowakije, Hongarije, Tsjechië en Kroatië. De vakantiehuizen zijn via de viertalige website www.eurorelais.com te boeken voor zowel korte als lange vakanties. Bijzonder aan de wijze waarop Euro Relais zijn woningen aanbiedt, is het werken met themas, zoals Met een zwembad, Stedentrips, Nabij het water, Landhuizen en kastelen, Groepsvakanties en Anders dan anders. De uiteenlopende themas spreken tot de verbeelding en vereenvoudigen de zoektocht naar het ideale vakantiehuis.

Touroperator Euro Relais biedt sinds 1980 vakantiehuizen met een bijzonder karakter aan in heel Europa. Dankzij het volledig online boekingssysteem op www.eurorelais.com kunnen vakantiegangers 24 uur per dag, 7 dagen per week hun ideale vakantiehuis zoeken en direct boeken.

Noot voor de redactie (