Persbulletin Thailand
Februari 2005

Thailand kijkt in moeilijke periode ook weer vooruit

Thailand heeft op dit moment te maken met de enorme gevolgen van één van de grootste natuurrampen in de moderne geschiedenis. Met het grootste respect voor de vele slachtoffers

en zij die alles op alles zetten om aan de ontstane situatie het hoofd te bieden, ondersteunt het

Thais Verkeersbureau niettemin het land - en de getroffen inwoners - het beste met nieuwe initiatieven. Op deze manier kan het toerisme dat geldt als belangrijke economische peiler van Thailand, zo snel mogelijk een positieve impuls worden gegeven.

Een groot deel van de Thaise westkust en alle populaire strandbestemmingen in dit deel van het land - zoals Khao Lak, Phuket, Koh Phi Phi en Koh Lanta - hebben te maken gehad met de vernietigende werking van de vloedgolf van 26 december jl. De Thaise westkust herstelt snel na de vloedgolf. Het eiland Phuket is schoon, het overgrote deel van de hotels is operationeel. De stranden van Karon en Kata zijn geheel in tact zonder enige beperking. Dat geldt ook voor Patong Beach, zij het dat veel gebouwen langs de strandweg gekenmerkt worden door kleine bouw-/herstelwerkzaamheden. Hotels, winkels, restaurants, etc. zijn open. Ook de badplaatsen Krabi en Koh Lanta zijn weer volledig geschikt voor toeristisch verblijf. Excursies worden, behoudens Phi Phi eiland en omgeving, weer onbeperkt uitgevoerd. Inmiddels zijn alle stoffelijke resten geborgen en overbracht naar het Thaise vaste land - buiten de vakantiegebieden - voor identificatie en repatriëring.

Ofschoon de effecten per bestemming nogal verschillen, wordt het reizen naar de strandbestemmingen Khao Lak en Koh Phi Phi nog afgeraden. Men verwacht dat de herstelwerkzaamheden daar een lange periode in beslag zullen nemen.

Voor strandzoekers is in Thailand een breed scala aan passende alternatieve strandbestemmingen voorhanden, voornamelijk aan de Golf van Thailand aan de zuid- en zuidoostkust, maar het land biedt ook vele andere manieren en regio's om een vakantie door te brengen.

De meest recente informatie over de getroffen bestemmingen is te vinden op www.thaisverkeersbureau.nl of www.tatnews.org. Algemene informatie over Thailand kan men verkrijgen via www.thaisverkeersbureau.nl of via tel. 0900-04 00 222

(EUR 0,35 p/m).

Noot voor de redactie (