Persbulletin Thailand
Februari 2005

Bruisende metropool Bangkok

Bangkok is voor veel bezoekers de start of afronding van hun Thailand-bezoek. De stad is met recht één van de meest boeiende steden van Azië. Hier gaan eeuwenoude cultuur en gebruiken hand in hand met de meest trendy ontwikkelingen. Traditionele (drijvende) markten en de beroemde khlongs wisselen state-of-the-art winkelcentra en wolkenkrabbers af.
De "Stad der Engelen", zoals de Thai hun eigen hoofdstad noemen, werd gesticht in 1782. Inmiddels is het uitgegroeid tot een ware metropool die aan 6 miljoen mensen onderdak biedt. De stad ligt verspreid over een reusachtig groot gebied aan beide kanten van de Chao Phraya Rivier en beslaat een oppervlakte van maar liefst 1500 km2. In Bangkok leven de mensen op straat en dat maakt het straatbeeld gezellig, maar druk.

Het levendige straatbeeld doet soms vergeten dat achter de gebouwen, mensen en verkeerschaos mooie bezienswaardigheden schuilgaan. De voornaamste toeristische bezienswaardigheden omvatten de schitterende boeddhistische tempels, de paleizen, de tijdloze scènes op de kanalen en rivieren, de prachtige klassieke dansen, het bijna legendarische nachtleven en talloze (airco) winkelcentra.

Niet te missen in Bangkok:


1) Het Grand Palace met vele prachtige gebouwen, waaronder de Wat Phra Kaeo (tempel met de Emerald boeddha), de nabijgelegen Wat Pho (met een enorme liggende boeddha) en de Wat Arun (Tempel van de Zonsondergang) aan de andere kant van de Chao Phraya rivier.


2) Een ritje in de Tuk-Tuk, de traditionele gemotoriseerde driewieler die reizigers van A naar B brengt in de stad.


3) Bezoek aan een Thaise culturele voorstelling. In het Thaise Culturele Centrum en het Queen Sirikit National Convention Centre worden regelmatig Thaise en internationale culturele voorstellingen gegeven, waaronder klassieke concerten, ballet, mime, jazz- en popconcerten.


4) Een ware belevenis is een bezoek aan de wekelijkse Chatuchack weekend markt. Op deze openbare markt van ongeveer 18 hectares, worden op zijn minst 1000 verschillende lokale producten uitgestald, zoals huisdieren, handwerk, planten, vers fruit en antieke reproducties.


5) Een boottocht over de levendige Chao Phraya rivier die dwars door Bangkok slingert. Onderweg zijn vele bezienswaardigheden te zien, waaronder de Wat Suwannaram, een groot koninklijk klooster.

Meer informatie over Bangkok en Thailand is te vinden op www.thaisverkeersbureau.nl of via tel. 0900-04 00 222 (EUR 0,35 p/m).

Noot voor de redactie (