Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1A Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2513 AA 's-GRAVENHAGE

Uw brief Ons kenmerk
UB/A/2004/9429

Onderwerp Datum
Voortgang in de SUWI-keten 7 februari 2005

Heden hebben wij bijgevoegde brief van UWV, CWI, VNG en Divosa ontvangen. Wij hechten er zeer aan om u deze brief aan te bieden, mede met het oog op het komende (vervolg-) algemeen overleg over SUWI op 9 februari a.s. Voor ons is deze brief immers een belangrijk teken van de stappen die in de afgelopen jaren zijn gezet in de samenwerking binnen de keten van werk en inkomen.

In de brief geven de ketenpartners aan dat in de afgelopen periode voortgang is geboekt. Daarnaast onderschrijven ze de urgentie van verbeteringen op diverse terreinen, met name op de thema's ketensamenwerking, reïntegratie en klantgerichtheid. Zij geven aan hier betere resultaten te willen boeken.

In de jaarplannen 2005 van de SUWI-organisaties en in het Ketenprogramma 2005 zijn diverse activiteiten opgenomen die moeten leiden tot de beoogde verbetering. In onze overleggen met de ketenpartners zullen wij dit nader met hen bespreken.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus)

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

2

(H.A.L. van Hoof)