Gemeente Noordenveld


Ondertekening convenant grondverzet herinrichtingsplan Roden-Norg

Gepubliceerd op: 02 februari 2005

Op maandag 7 februari 2005 om 13.30 uur ondertekenen burgemeester Hans van der Laan van de gemeente Noordenveld en de voorzitter en secretaris van de Landinrichtingscommissie Roden-Norg de heren Jaap Verkerk en Bert van Guldener het Convenant Grondverzet.

Grondverzet
In het herinrichtingsplan Roden-Norg zal op grote schaal grondverzet plaatsvinden. In het kader van de ontwikkeling van nieuwe natuur (verschraling en vernatting) en het vergroten van de oppervlakkige waterbergingscapaciteit van beekdalen, zullen de bovengronden van percelen plaatselijk worden afgegraven. Deze vrijkomende grond wordt onder andere weer gebruikt bij het verbeteren van (bij voorkeur) laag gelegen landbouwgebieden en het mogelijk maken van waterconservering.

Bodemkwaliteitskaart
Omdat het Bouwstoffenbesluit bij grondverzet eisen stelt aan de mileuhygiënische kwaliteit van de grond, heeft de Landinrichtingscommissie een bodemkwaliteitskaart opgesteld. Een bodemkwaliteitskaart is te beschouwen als een ruimtelijke rangschikking van informatie over de (fysieke, chemische en /of biologische) samenstelling van de bodem. Uit onderzoeken is gebleken dat de grond van de aangegeven agrarische percelen als schoon toepasbaar is.

Roden, 2 februari 2005.