Gemeente De Bilt


Enquête veiligheid en leefbaarheid in gemeente De Bilt

P E R S B E R I C H T

Bilthoven, 1 februari 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt laat van 7 tot en met 20 februari een telefonische enquête door het onafhankelijk onderzoeksbureau TNS NIPO uitvoeren. Willekeurig gekozen inwoners worden gevraagd naar hun beleving van de veiligheid en leefbaarheid in de gemeente De Bilt. De resultaten van het onderzoek vormen de basis voor het integraal veiligheidsbeleid dat momenteel wordt ontwikkeld.

Het onderzoek betreft een zogenaamde 0-meting. Een 0-meting heeft tot doel een beeld te krijgen van de huidige beleving van veiligheid en leefbaarheid. Bij deze 0-meting in de gemeente De Bilt is specifiek aandacht voor de vraag hoe de veiligheid in de zes kernen wordt beleefd.

De gegevens uit dit onderzoek worden meegenomen in het integraal veiligheidsbeleid dat in opdracht van het college wordt ontwikkeld. Het doel van integraal veiligheidsbeleid is om richting te geven aan de activiteiten die vanuit de gemeente worden ontplooid om de veiligheid binnen de gemeentegrenzen te vergroten. Op basis van prioriteiten wordt bepaald waar met voorrang aandacht aan geschonken moet worden.

Naast deze 0-meting worden in de toekomst vervolgmetingen uitgevoerd om te onderzoeken of de veiligheidsbeleving van de inwoners is veranderd. Op basis daarvan kunnen de prioriteiten van het veiligheidsbeleid waar nodig worden aangepast.

Het college van de gemeente De Bilt acht de veiligheidsbeleving van haar inwoners van groot belang en vraagt iedereen die door TNS NIPO wordt benaderd aan het onderzoek mee te werken.
---