ABN AMRO

Amsterdam, 07 februari 2005

ABN AMRO maakt resultaten bekend over 2004:
Nettowinst stijgt met 17,3%, exclusief verkoopopbrengsten en herstructureringslasten

Jaarresultaten 2004
In vergelijking met heel 2003, exclusief verkoopopbrengsten en herstructureringslasten; zie pagina 4 van het persbericht voor nadere bijzonderheden.

* Baten hoger (+4,6%) excl.usief inkomsten uit hypotheekactiviteiten in de Verenigde Staten en lager (-0,3% inclusief. deze inkomsten)
* Goede kostenbeheersing in alle (S)BU's Bedrijfslasten licht omhoog (+1,1%)door goede kostenbeheersing in alle (S)BU???s
* Voorzieningen aanzienlijk lager (-48,7%) dankzij verdere kwaliteitsverbetering van kredietportefeuillein lijn met historische niveaus

* Dividend over geheel 2004 verhoogd met 5 eurocent tot EUR 1,00 per aandeel

Resultaten vierde kwartaal 2004
In vergelijking met het derde kwartaal 2004, exclusief verkoopopbrengsten en herstructureringslasten; zie pagina 5 van het persbericht voor nadere bijzonderheden.

* Baten toegenomen (+3,6%) in alle (S)BU's
* Verbetering van bedrijfsresultaat (+6,7%)
* Voorzieningen hoger (+84,1%) door minder vrijval en geringere ontvangsten na afboeking

* Stijging van nettowinst (+13,1%)

Verklaring van de voorzitter
"We hebben een bijzonder goed resultaat behaald in 2004, ondanks het wisselende beeld van de ontwikkelingen Het jaar 2004 werd gekenmerkt door in de markten waarin wij actief zijnin de markten waarin wij actief zijn. De economische groei was krachtig in de Verenigde Staten, Brazilië en Azië, maar opnieuw zwak in Europa en met namevooral in Nederland. Bovendien viel de Amerikaanse hypotheekmarkt sterker terug dan verwacht. Tegen deze achtergrond waren de behaalde resultaten bijzonder goed. De baten waren concernbreed hoger - met uitzondering van ons Amerikaanse hypotheekbedrijf -, de stijging van de lasten bleef beperkt en de voorzieningen konden aanzienlijk worden verlaagd dankzij solide kredietbeheer. Dit alles vertaalde zich in een aanzienlijke stijging van onze nettowinst over 2004. Vermeldenswaard is dat de batengroei tot stand kwam ondanks de sterke terugval van de hypotheekinkomsten van de BU Noord-Amerika. Dit illustreert eens te meer de waarde van onze gediversifieerde inkomstenstroom.

De internationale economische vooruitzichten voor de korte termijn vertonen laten nog altijd een gemengd beeld zien. Dankzij de versterking van onze vermogenspositie en de verschillende onderdelen van onze organisatie in de afgelopen vier jaar zijn wij niettemin goed gepositioneerd om extra waarde voor onze aandeelhouders te creëren. De aanscherping van onze strategie zal, in combinatie met onze initiatieven voor batengroei en kostenbeheersing, bijdragen aan het realiseren de verwezenlijking van onze doelstellingen voor de komende vier jaar."

---

U kunt het persbericht downloaden in PDF-formaat: Nederlandse versie

Engelse versie

---

Webcast van persconferentie
Rijkman Groenink, voorzitter van de Raad van Bestuur, zal commentaar op de resultaten geven tijdens een persconferentie om 8.30 Nederlandse tijd. Bekijk de webcast.

Om de webcast te kunnen bekijken, dient u Windows Media Player te hebben. Deze is gratis beschikbaar.

Download Windows Media Player

---

Bijeenkomst voor analisten en beleggers
Een bijeenkomst voor analisten en beleggers zal plaatsvinden om 15h (Nederlandse tijd) en zal op deze site te volgen zijn via een webcast op de results releases pagina in de Investor Relations sectie.
---

English version of this page

Meer informatie:
Persvoorlichting: +31 20 628 8900
Investor Relations: +31 20 628 7835

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting
(HQ 9140)
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

Telefoon: 020 628 89 00
Buiten kantoortijden:
020 629 80 00
Fax: 020 629 54 86


Copyright © 1998-2005 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.