HOGESCHOOL INHOLLAND

Naschoolse activiteit slaat aan bij kinderen van lagere school

Persbericht

7 februari 2005

Naschoolse activiteiten slaan aan bij kinderen van lagere school

Wethouder Geluk en Erica Terpstra in gesprek over 'Brede School' op INHOLLAND

ROTTERDAM - Tegenwoordig is onderwijs meer dan van 8 tot 4 in de schoolbanken zitten. Ook activiteiten na schooltijd zijn belangrijk. De conferentie 'Brede School' concentreert zich op dit thema, evenals op de samenwerking in de buurt, onderwijs en sportsector. Op dinsdag 8 februari vindt de conferentie plaats op Hogeschool INHOLLAND Rotterdam van 10.00 - 16.00 uur. Wethouder van Onderwijs & Integratie Geluk, neemt daar de resultaten van een onderzoek naar de brede school in ontvangst. Na de presentatie van de resultaten volgt een discussie over de resultaten tussen Erica Terpstra en de wethouder

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat kinderen enthousiast zijn over naschoolse activiteiten. De resultaten van het NIZW(Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn) komen uit een project dat onder andere in Delfshaven is uitgevoerd. Hieruit komen de resultaten dat kinderen erg te spreken zijn over activiteiten na school. Voorbeelden hiervan zijn excursies naar de kinderboerderij, interviewen op straat, een toneelstuk opvoeren in het theater en echte maaltijden koken. Tevens wordt er een werkboek met instrumenten die scholen en instellingen kunnen gebruiken om te werken aan kwaliteit van jeugdactiviteiten in de brede school gepresenteerd. Doel van de conferentie is om in Rotterdam alle betrokkenen op één lijn te krijgen. Hogeschool INHOLLAND biedt vervanging voor klassen die door de conferentie zonder leerkracht komen te zitten. Pabo studenten nemen de lessen over.

De conferentie is een samenwerking tussen Hogeschool INHOLLAND, de Dienst Stedelijk Onderwijs het ROC Zadkine en Stichting de Meeuw. De conferentie 'Brede School' is een vervolg op 'de Aftrap' van de Dienst Stedelijk Onderwijs. Het onderwijs en het jeugdwerk is sterk in beweging in Nederland. Vormen van kinderopvang, jeugdhulpverlening, sport en buurtwerk proberen aansluiting te zoeken bij het basisonderwijs. Uit die samenwerking ontstaan projecten voor buurtbewoners en hun schoolgaande kinderen. In heel Nederland worden dergelijke initiatieven ontwikkeld. In Rotterdam heet het de 'Brede School.

einde persbericht

Noot voor de pers:
De pers is van harte uitgenodigd de conferentie bij te wonen. De conferentie vindt plaats in het Auditorium van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam, Posthumalaan 90. De aanvang is 10.00 uur. Na de opening worden de onderzoeksresultaten aangeboden en aansluitend vind de discussie plaats tussen Erica Terpstra en wethouder Geluk (Onderwijs & Integratie).
Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Tel. 010 439 9941 of
06 54980998.


07 feb 05 08:01