Gemeente Berkelland


Inspraak nieuw Streekplan Gelderland 2005

Hoe gebruiken we de ruimte in Gelderland? Dat staat in het nieuwe Streekplan, dat op 14 december 2004 in ontwerp door Gedeputeerde Staten (dagelijks bestuur van de provincie) is vastgesteld. Het streekplan geeft het provinciale ruimtelijk beleid voor de komende jaren op hoofdlijnen aan. Die lijnen zijn herkenbaar in de ruimtelijke hoofdstructuur.

Het Ontwerp Streekplan ligt van 7 februari tot 8 maart 2005 ter visie in alle Gelderse gemeentehuizen, waterschapskantoren, bibliotheken en het provinciehuis. Iedereen kan in deze periode een schriftelijke reactie indienen bij PS op het Ontwerp Streekplan (secretariaat Streekplan, Antwoordnummer 411, 6800 GX Arnhem).

Na verwerking van de inspraakreacties tot een commentaarnota wordt, naar verwachting, nog voor de zomer het streekplan door PS vastgesteld.

Informatieavonden
Gelijktijdig met de inspraakperiode organiseert de provincie zes informatieavonden binnen de verschillende regios. Deze avonden zijn bedoeld om te informeren en te discussiëren.
Onze regio's zijn:


- Stedendriehoek woensdag 23 februari, congrescentrum Hanzehof in Zutphen

- Achterhoek donderdag 24 februari, zalencentrum Meijer in Groenlo. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. De zalen zijn vanaf 19.30 open.

Hoorzittingen
Eind maart 2005 worden door Provinciale Staten (PS) hoorzittingen georganiseerd voor de insprekers en belanghebbenden. Deze hoorzittingen zijn bedoeld de insprekers de gelegenheid te geven met PS-leden van gedachten te wisselen over het Ontwerp Streekplan.

Meer informatie:
Provincie Gelderland
Projectsecretariaat Streekplan 2005
Postbus 9090
6800 GX ARNHEM
Telefoon 026-359 88 99
E-mail: omgevingsplannen@prv.gelderland.nl
Samenvatting Het Ontwerp Streekplan ligt van 7 februari tot 8 maart 2005 ter visie in alle Gelderse gemeentehuizen, waterschapskantoren, bibliotheken en het provinciehuis. Iedereen kan in deze periode een schriftelijke reactie indienen bij Provinciale Staten op het Ontwerp Streekplan (secretariaat Streekplan, Antwoordnummer 411, 6800 GX Arnhem).
Mutatiedatum 04/02/2005