Ingezonden persbericht

Laatste nieuws 17:49 7-2-2005

Naar aanleiding van een spoedbetaling hedenmiddag door de firma Bouquetnet, heeft Mediscan b.v. de executieverkoop van de productiegoederen teruggetrokken. Onderstaand bericht moet dus worden gecorrigeerd.

S'werelds grootste bloemenkoning is niet meer


7-2-2005, 20050207 --
Op 3 februari '05 heeft de voorzieningsrechter te Amsterdam, unit kort geding, na een gerechtelijke procedure van ruim 4 jaar de laatste barrière - opgebouwd door het advocaten kantoor Friedberg/Oudendijk te Amsterdam - geslecht ter voorkoming van de executie verkoop van het overgebleven bloemenbedrijf van voormalig bloemenkoning Robert F. Zurel.




In 2001 heeft Robert Zurel reeds afstand gedaan van het bedrijf, (opgericht door zijn grootvader en vader te weten "S. Zurel en Co", te Aalsmeer), dat sedert 1910 in ruim 60 jaar uitgroeide tot s'werelds grootste bloemenexporteur.


Na de noodzakelijke verkoop van het verliesgevende moederbedrijf aan Residex (onderdeel van de Achmea groep), had Zurel nog één bedrijf, dat conform de overnameovereenkomst zijn eigen naam niet mocht dragen, die in de bloemenwereld als dè maatstaf gold: ZUREL.


Het bedrijf "Bouquetnet", dat hij samen met twee van zijn kinderen runde, is in een zodanige financiële conditie, dat zij de vordering van de firma Mediscan b.v. niet meer kan opbrengen, en dientengevolge heeft deze laatste opdracht gegeven tot executie verkoop - binnen vier weken na heden - van de productiefaciliteiten van het 'boekettenproductiebedrijf' gevestigd aan de Aalsmeerderweg 553 te Rozenburg.


Wederom is een Nederlands nationaal product van de wereldhandelskaart verdwenen.