Politie Amsterdam-Amstelland

Vrouw gewond bij beroving: getuigen gezocht
7-2-2005. Zaterdagavond rond kwart over zeven raakte een 53-jarige vrouw gewond toen zij bij de nachtkluis van een bankfiliaal aan de Johannes Vermeerstraat werd beroofd. Zij werd met traangas in haar ogen gespoten en viel op de grond. De daders schopten haar meerdere malen, trokken haar tas uit haar handen en gingen er op een scooter vandoor.

De twee reden weg in de richting van de Pieter de Hoochstraat. Daar kwamen ze in aanrijding met een auto en gingen onderuit. Hun zilvergrijze scooter, die later gestolen bleek, raakte zwaarbeschadigd. De daders renden weg, richting de Van Baerlestraat.

Het signalement van de twee daders:

negroide mannen

tussen de 18 en 25 jaar

tenger/mager postuur

donkere kleding met capuchons

De recherche van bureau Van Leijenberghlaan onderzoekt de zaak en vraagt getuigen contact op te nemen: 0900-8844. 80-jarige vrouw beroofd op Huizingalaan
7-2-2005. Zondagmiddag rond kwart voor twaalf raakte een 80-jarige vrouw gewond toen zij op de Johan Huizingalaan werd beroofd van haar tas.
Lees verder...
In Ter Plaatse
27-1-2005. Deze week in Ter Plaatse: zinloos geweld op het Leidseplein, een taxichauffeur wordt beroofd en de overval op de Blokker in de Eerste Oosterparkstraat.
Lees meer...
Man zwaargewond bij steekincident
7-2-2005. Zaterdagochtend rond halfvijf raakte een 48-jarige man zwaargewond bij een steekincident in een woning in Amsterdam Oud-West. Het slachtoffer meldde zichzelf in het ziekenhuis.

Het politieonderzoek leverde al snel twee verdachten van 21 en 23 jaar op. De ene werd in zijn woning aangehouden, de ander meldde zich later op een politiebureau.
14 drankrijders gearresteerd
7-2-2005. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op drie locaties in Amsterdam-Zuidoost een alcoholcontrole uitgevoerd. 14 Bestuurders bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken en werden gearresteerd. 1 Bestuurder bleek nog vier openstaande boetes te hebben en kon ter plaatse 1507 euro afrekenen.
Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. De bestuurder met het hoogste alcoholpercentage bleek ruim vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam te hebben.
Bewoner gewond bij brand in woning
7-2-2005. Zondagochtend rond halfacht raakte een 53-jarige bewoner van een woning aan de Van Speijkstraat ernstig gewond bij een brand. Lees verder...
Man schiet kogel door plafond
7-2-2005. Zaterdagavond rond kwart voor tien kreeg een 34-jarige bewoner de schrik van zijn leven toen er een kogel door zijn plafond werd geschoten.
Lees verder...
Vandaag nieuw op de site
3-2-2005. De buurtregisseurs van buurt 5 in West bieden de buurtbewoners maandelijks een nieuwsbrief aan.

Deze maand behandelen ze onder andere: het Sterproject, steunpunt nieuwe stijl en ambassadeurs in de Confuciusbuurt. Wist u dat de meeste buurtregisseurs een eigen pagina met informatie voor en over de buurt hebben? Vast ook die van u. Zoek het snel op in het overzicht.