Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


07 februari 2005


Wilp (Gld) - Carnavalswagen gestolen


Op zondag (06-02) werd er na de carnavalsoptocht een carnavalswagen ontvreemd
aan de Zwarte Kolkstraat. De auto stond geparkeerd met draaiende motor ivm accu-
problemen, maar was wel afgesloten. Op dezelfde dag, rond 18.45 uur, werd de wagen brandend aangetroffen in een greppel aan De Somp in Klarenbeek en brandde geheel uit. In het voertuig bevond zich geluidsapparatuur, mogelijk is dit voor de brand verwijderd. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Lochem - Verkeersongeval

Op zondagmiddag (06-02) vond er een aanrijding plaats op de Tramstraat. Een
38-jarige auto uit Lochem wilde linksaf slaan naar het benzinestation en werd op dat moment ingehaald door een scooter, bestuurd door een 17-jarige inwoonster van Barchem. Een aanrijding was het gevolg. Er was alleen sprake van lichte materiële schade.


Warnsveld - Getuigen houden vernielers aan

Twee tieners uit Zutphen en Veenendaal zijn zondagavond (06-02) aangehouden voor het vernielen van de ruit van een bushokje bij de Lage Weide.
De jongens behoorden tot een groepje van vier. Getuigen hoorden glasgerinkel en zagen het viertal er vandoor gaan. De getuigen bedachten zich geen moment en gingen er achteraan. Eén van de jongens kregen ze meteen te pakken. Korte tijd later werd ook de tweede jongeman aangehouden. De getuigen droegen het duo over aan de politie. De personalia van de andere jongens is bekend; deze zullen nog worden gehoord door de politie, waarna over de afhandeling contact met justitie wordt opgenomen.


Eefde - Snelheidscontrole nav klacht

De politie heeft op maandag (07-02) tussen 03.30-04.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Doctor van der Hoevenlaan. De controle werd gedaan nav klachten over de hoge snelheid van passerende vrachtwagens.
Aan twee automobilisten van personenauto's werd een boete uitgereikt voor het overschrijden van de maximum snelheid. De passerende vrachtwagens hielden zich
aan de regels.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --