Ingezonden persbericht


NIPO-onderzoek: Monsterboard.nl veruit bekendste vacaturesite

Amsterdam 7 februari 2005 - Carrièresite Monsterboard.nl is met afstand de bekendste vacaturesite van Nederland. Dit blijkt uit het halfjaarlijkse naamsbekendheidonderzoek, uitgevoerd door marktonderzoeksbureau TNS NIPO. Een kwart van de ondervraagden noemt spontaan Monsterboard.nl als gevraagd wordt welke vacaturesites men kent. De spontane naams-bekendheid van Monsterboard.nl steeg hiermee fors ten opzichte van eerdere onderzoeken. Ook op top-of-mind bekendheid (16%) en geholpen bekendheid scoort Monsterboard.nl (64%) veruit het hoogst.

De tweede helft van 2004 kenmerkte zich door een toename van het aantal vacaturesites in Nederland. Uit het onderzoek van TNS NIPO blijkt dat dit geen invloed heeft gehad op de naamsbekendheid van marktleider Monsterboard.nl. Integendeel: de zogeheten top-of-mind-bekendheid (spontaan als eerste genoemd door de ondervraagden) steeg zelfs van 13 naar 16 procent. Monsterboard.nl, dat afgelopen maand zijn zevende verjaardag vierde, is hiermee veruit de bekendste vacaturesite. Nummer twee in het onderzoek, Vacaturebank.nl, werd door 8 procent van de ondervraagden genoemd.

Verdubbeling naamsbekendheid
De totale spontane naamsbekendheid van Monsterboard.nl verdubbelde zelfs in twee jaar tijd. Op de vraag welke vacaturesites ken je zoal? noemde in totaal 25 procent van de ondervraagden spontaan Monsterboard.nl. Twee jaar geleden was dit nog 13 procent. Vacaturebank.nl werd nu door 14 procent genoemd en eindigde daarmee als tweede. De nieuwe vacaturesites Totaljobs en Megajobs werden niet spontaan genoemd. De geholpen bekendheid van Monsterboard.nl steeg met ruim 8% naar 64%.

Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl: Elke printuitgeverij heeft tegenwoordig wel een vacaturesite hét bewijs dat ook zij eindelijk het belang van online recruitment inzien. Hiermee stimuleren zij de migratie van traditionele arbeidsmarktcommunicatie naar internet. Uit het NIPO-onderzoek blijkt echter dat de nieuwkomers nog een lange weg te gaan hebben om de consument te bereiken. Nog even los van de achterstand in ontwikkeling die ze natuurlijk hebben.

Groei vacatures en CV s
Ook op het gebied van vacatures en CV s maakte Monsterboard.nl het afgelopen een forse groei door. Het gemiddeld aantal vacatures op Monsterboard.nl verdubbelde in 2004 van 6.000 naar ruim 13.000 en in de CV Database kwamen in een jaar tijd 100.000 nieuwe CV s bij. Daarnaast verdubbelde het personeelsbestand tot 90 medewerkers en dit aantal zal het komend jaar naar verwachting nog verder toenemen.

De Vries: Het aantal vacatures zegt natuurlijk niet alles. Als werkzoekenden jou niet kunnen vinden, blijven die banen op de site staan en krijg je vanzelf ook een hoog aantal. Vooral de omloopsnelheid is juist van belang. Op Monsterboard.nl worden dagelijks zo n 500 nieuwe vacatures geplaatst en ruim 300 nieuwe CV s. Via onze website weten werkzoekenden en werkgevers elkaar erg goed te vinden. Dáár gaat het om!

-///-

Achtergrondinformatie (

Ingezonden persbericht