Persberichten maandag 7 februari

's-Hertogenbosch 07-02-2005

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - Zondagavond, even na 17.00 uur werd aan aanrijding gemeld op de Citadellaan in 's-Hertogenbosch. Twee auto's bleken met elkaar in aanrijding te zijn gekomen. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Wel bleek dat een van de bestuurders, een 29-jarige man uit 's-Hertogenbosch te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd de man dan ook bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man zal ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Deze meerdaagse cursus moet door de overtreder zelf betaald worden. De kosten hiervan bedragen 506,46 euro.

VROUW BEROOFD VAN RUGZAK

's-Hertogenbosch - Zondagavond is een 35-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch beroofd van haar rugzak. De vrouw fietste, rond 18.30 uur, over Polsbroek door het tunneltje in de richting Maaspoort in 's-Hertogenbosch. Daar zag ze een meisje met een bromfiets staan. Toen ze ongeveer bij het meisje was, werd ze plotseling van haar fiets geduwd door een jongen. De vrouw viel daarbij op de grond. De jongen eiste geld van haar. Toen de vrouw opstond werd ze weer door de jongen tegen de grond gewerkt. De jongen pakte de rugzak van de vrouw en wist samen met het meisje op de bromfiets te ontkomen in de richting Maaspoortweg. De vrouw liep bij de beroving kneuzingen aan haar been en knie op.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

's-Hertogenbosch - Zondagavond even voor middernacht werd een 24-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man werd betrapt toen hij op de Parade in 's-Hertogenbosch een ruit vernielde. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag, even na middernacht, is een 29-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Op de Parade in 's-Hertogenbosch beledigde de man twee surveillerende politiemensen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag, even voor 00.30 uur, werd op de Parade in 's-Hertogenbosch een 41-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. In een horecagelegenheid aan de Parade viel de man vrouwelijke bezoekers lastig. Daarbij stompte hij een 31-jarige vrouw uit Breukelen in het gezicht. Toen hij door een portier uit de horecagelegenheid werd verwijderd verzette hij zich ook daartegen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag, rond 03.30 uur, werd op de Orthenseweg in 's-Hertogenbosch een 37-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te vele gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

------
's-Hertogenbosch - Dezelfde nacht, even voor 04.00 uur, werd op de Zuidwal een 36-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 3 uur.

DOORRIJDEN NA STOPTEKEN EN TE VEEL GEDRONKEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag, even na 04.00 uur, werd op de Zuidwal in 's-Hertogenbosch een 21-jarige man uit die plaats voor het zelfde feit bekeurd. Toen politiemensen de man wilde controleren, negeerde de man het stopteken en reed met hoge snelheid weg. Voetgangers moesten daarbij opzij springen om niet te worden aangereden. Bij de Sint Jorisstraat raakte de man een betonnen verhoging, waardoor hij niet verder kon. Een daar rijdende motoragent zag de man uitstappen en hard weglopen. De man kon snel worden achterhaald. Hij bleek veel te veel te hebben gedronken. Naast de bekeuringen kreeg de man ook een rijverbod van 9 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

JONGENS AANGEHOUDEN BIJ VECHTPARTIJ

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag, rond 03.50 uur, zagen politiemensen tweegroepjes jongeren tegenover elkaar staan. Voordat de politiemensen ter plaatse waren gingen twee van de jongen met elkaar op de vuist. De twee, een 17-jarige jongen uit Sint Michielsgestel en een 19-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch, werden direct aangehouden. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze later die nacht heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

Vught - Zondagmiddag, even voor 17.00 uur, werd op de Prins Mauritslaan in Vught een 25-jarige man uit Vught bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man zal ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Deze meerdaagse cursus moet door de overtreder zelf betaald worden. De kosten hiervan zijn 506,46 euro.

------
Vught - In de nacht van zondag op maandag, rond 01.40 uur, werd op de Helvoirtseweg in Vught een 38-jarige man uit plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel had gedronken (hij had bijna 4½ keer de maximale hoeveelheid alcohol gebruikt). Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 12 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man zal waarschijnlijk ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Deze meerdaagse cursus moet door de overtreder zelf betaald worden. De kosten hiervan zijn 506,46 euro.

TE VEEL GEDRONKEN

Schijndel - Zondagavond, even na 21.30 uur, werd op de Hoofdstraat in Schijndel een 39-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

AANRIJDING EN TE VEEL GEDRONKEN

Vught - Zondagavond, even na 22.30 uur werd een aanrijding gemeld op de Taalstraat in Vught. Een auto bestuurd door een 30-jarige man uit Vught was tegen een vluchtheuvel gereden. Na de aanrijding was de man doorgereden. Hij kon snel achterhaald worden. Bij onderzoek bleek, dat de man veel te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden (hij had ruim vijf keer de maximale hoeveelheid alcohol gebruikt). Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 15 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man zal waarschijnlijk ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Deze meerdaagse cursus moet door de overtreder zelf betaald worden. De kosten hiervan zijn 506,46 euro.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Boxtel - Maandagmorgen is een 54-jarige vrouw uit Boxtel gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste over het Apollopad. Toen ze de Europalaan in Boxtel overstak werd ze aangereden door een personenauto, bestuurd door een 57-jarige vrouw uit Boxtel. De 54-jarige vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

RIJDEN ONDER INVLOED

Veghel - Zondagavond, rond 23.15 uur, werd op de Bunderseweg in Veghel, een 43-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 5 uur.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL FUSTEN

Uden - Zondagavond, rond 23.30 uur, werd gemeld dat een aantal jongen aan de achterzijde van een horecagelegenheid aan de Markt in Uden fusten wegnamen. Op aanwijzing van getuigen konden even later vier jongeren, in de leeftijd van 20 tot 27 jaar uit Uden worden aangehouden. In de auto van de jongeren trof de politie een aantal fusten die even eerder waren gestolen. De bestuurder van de auto, bleek te veel te hebben gedronken. Hiervoor werd hij eveneens bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij ook nog een rijverbod van 3 uur. Het viertal is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL FIETS

Veghel - In de nacht van zondag op maandag, rond 01.30 uur, werd op de Hoofdstraat in Veghel een 31-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij werd door surveillerende politiemensen op heterdaad betrapt toen hij een fiets wegnam. De man bleek ook niet in het bezit van een geldig identiteitsbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij maandagmorgen heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN

Veghel - In de nacht van zondag op maandag, rond 03.20 uur, werd op de Meijerijstraat in Veghel een 35-jarige man uit Helmond bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.
------
Veghel - Maandagmorgen, even na 06.00 uur, werd op Vlas en Graan in Veghel een 23-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

JONGEN MET LUCHTDRUKWAPEN

Berghem - Zondagavond troffen medewerkers van een beveiligingsbedrijf bij een horecagelegenheid in Berghem bij een 25-jarige bezoeker uit Oss een luchtdruk wapen aan. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en het wapen is in beslag genomen. Na verhoor is de man heengezonden.

TE VEEL GEDRONKEN

Berghem - Zondagavond, even voor 23.00 uur, werd op de Osseweg in Berghem een 41-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.

------
Oss - Zondagavond, even voor 23.30 uur, werd op de Molenstraat in Oss een 64-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Oss - In de nacht van zondag op maandag, even na middernacht, werd op de Heuvel in Oss een 26-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had even eerder bij een horecagelegenheid aan de Heuvel een ruit vernield. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED, RIJBEWIJS INGEVORDERD

Oss - In de nacht van zondag op maandag, even na 00.30 uur, werd op de Molenstraat in Oss een 23-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze veel te veel had gedronken (ze had vier keer de maximale hoeveelheid alcohol gebruikt). Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 11 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd. De vrouw zal waarschijnlijk ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Deze meerdaagse cursus moet door de overtreder zelf betaald worden. De kosten hiervan zijn 506,46 euro.

BROMFIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

Ledeacker - Zondagmiddag is een 17-jarige jongen uit Landhorst gewond geraakt bij een ongeval. De jongen reed met zijn bromfiets over de Hoenderstraat in Ledeacker. In een flauwe bocht naar links reed hij over de weghelft voor het hem tegemoetkomende verkeer. Daar kwam hij in aanrijding met een hem tegemoetkomende auto, bestuurd dor een 33-jairge man uit Sint Anthonis. De bromfietser is met knieletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Boxmeer.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk - in de nacht van zondag op maandag, even na 01.30 uur, werd op de Heerstraat in Cuijk een 25-jarige man uit Hamilton (USA) bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De officier van justitie legde de man een geldboete op van 190 euro. Naast deze boete kreeg hij ook een rijverbod van 1 uur. Na betaling van de boete kon de man weer verder.