Edelman - DLV


7 - 2 - 2005

Alistair Bright winnaar LOFT-Canon fotowedstrijd

De LOFT by the 7 Fingers fotowedstrijd 2004, in samenwerking met hoofdsponsor Canon, is gewonnen door de Leidense archeoloog Alistair Bright. De jury oordeelde onbetwist dat zijn foto Old San Juan Cathedral een artistiek en cultureel hoogstandje is. De winnaar krijgt een Canon Digital IXUS 500 digitale camera.

De fotowedstrijd werd in 2004 uitgeschreven om de samenwerking tussen LOFT by the 7 Fingers en Canon Nederland N.V. als exclusieve hoofdsponsor te bekrachtigen. LOFT by the 7 Fingers is een innovatief en creatief theaterconcept, opgericht door zeven ex-Circe du Soleil acrobaten.

Over de winnaar:
Alistair Bright, 24 jaar oud, woont in Leiden, is geboren in Eindhoven en heeft een Britse nationaliteit. Van 1998 tot 2003 studeerde hij archeologie aan de Universiteit Leiden en is sinds 2003 bezig met promotie-onderzoek naar archeologie van de zuidelijke Kleine Antillen (Trinidad tot Guadeloupe).

Alistair Bright over de foto Old San Juan Cathedral: De foto is in de zomer van 2004 gemaakt op een stralende ochtend in Old San Juan, Puerto Rico. Ik stond te wachten tot het archeologisch museum aldaar zou opengaan. Mijn oog viel op de prachtige kathedraal aan de overkant van de straat. In het ijzer waren Jezus-figuurtjes uitgesneden. Door op mijn knieën te fotograferen keerde het kruismotief van de poort terug in het lichaam van het Jezus-figuurtje.

Meer over Canon:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal

Marcel Surendonk
Canon
tel: 023 567 02 11
e-mail: m.surendonk@canon.nl

Edelman
Leonie Janssen
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: leoni.janssen@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl