Ingezonden persbericht

BNG Jonge Schrijversprijs Nederland

win met je raptekt, poetry of kort verhaal

ALMERE, 20050207 -- Alle schijflustige Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen hun literaire brein weer laten werken. Dit jaar kun je inzenden in de categorieën 'kort verhaal en 'poetry' (gedicht, songtekst of rap). Inzenden is mogelijk tot en met 30 maart 2005. Per categorie zijn hoofdprijzen van ¤ 1.500,00, te winnen en daarnaast nog een reeks extra prijzen van sponsors! Tot slot zal er een boek verschijnen waarin de inzendingen van de genomineerden zijn opgenomen. Dus wellicht wordt jouw werk meteen uitgegeven!


Landelijke prijs
De BNG Jonge Schrijversprijs Nederland vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Vorig jaar ontving de organisatie honderden inzendingen uit het hele land. De BNG Jonge Schrijversprijs Nederland wordt georganiseerd door de Openbare Bibliotheek van Almere, in samenwerking met de gemeente Almere en de BNG (Bank Nederlandse Gemeenten).

Thema: FEL!
Het thema voor dit jaar is FEL! Dit thema mag je zo ruim nemen als je maar kunt bedenken! Te denken valt aan felle kleuren, maar ook bijvoorbeeld aan felle reacties of felle mensen.

Jury
Als op 30 maart de inzendtermijn sluit, zal de jury zich gaan beraden en de genomineerden bekend gaan maken. Er zijn dit jaar twee categorieën: kort verhaal en poetry. Onder deze laatste categorie kun je een gedicht, songtekst of rap inzenden.

Schrijversbal / uitreiking
De uitreiking van deze inmiddels felbegeerde prijs zal In juni plaatsvinden in de vorm van het 'BNG Jonge Schrijversbal'. De genomineerden ontvangen een uitnodiging en natuurlijk mag iedereen komen die mee heeft gedaan aan de prijs. Tijdens het BNG Jonge Schrijversbal maakt de organisatie de prijswinnaars bekend, zijn er diverse optredens gepland en de zullen cheques worden overhandigd. Naast de cheques (per categorie 1500, 750 en 250 euro) zullen er nog tal van leuke andere prijzen te winnen zijn!

Meer informatie?
Ga voor meer informatie naar www.jongeschrijvers.nl




Ingezonden persbericht