Socialistische Partij



SP ongerust over onderwijs voor asielzoekerskinderen


04-02-2005 * In een brief aan burgemeester en wethouders vraagt de SP-fractie in de Alkmaarse gemeenteraad om opheldering over het toekomstige onderwijs aan kinderen van asielzoekers.

Omdat het asielzoekerscentrum verandert in een terugkeercentrum heeft het Alkmaarse college in brieven aan de ministers van vreemdelingenzaken en onderwijs gevraagd om bekostiging van dat onderwijs in de nieuwe situatie.
De SP-fractie is verbaasd dat het bestuur van het openbaar onderwijs in Alkmaar zonder het antwoord van de ministers af te wachten nu al bekend heeft gemaakt te stoppen met het onderwijs aan deze kinderen zoals het nu gegeven wordt op de basisschool De Wissel. Ook is de fractie verbaasd dat OPOA (openbaar primair onderwijs Alkmaar) verklaart te weinig geld voor dit onderwijs te ontvangen. De SP vindt dat hoe dan ook aan deze leerplichtige kinderen onderwijs gegeven moet worden, gebruik makend van de deskundigheid op De Wissel. Dat onderwijs hoeft niet noodzakelijk in het huidige gebouw van De Wissel gegeven te worden, maar deze kinderen kunnen ook niet zonder meer naar een reguliere basisschool.

Meer informatie:
Jan van Schaik
Telefoon 5644976/5626088