Groep Colruyt

07/02/2005

Acquisitie in Frankrijk (Ile de la Réunion)

De Groep Pro à Pro Distribution S.A. heeft een akkoord getekend voor de overname van 100 % van de aandelen van de onderneming I.N.E.C.O., met maatschappelijke zetel te Sainte- Marie (Ile de la Réunion - Frankrijk).

De overname zal plaatsvinden op 1 april 2005.

I.N.E.C.O. is een distributiebedrijf, werkzaam in de sector van de foodservice (of de "Restauration Hors Domicile") met hoofdzakelijk verse producten. De onderneming is al meer dan 20 jaar actief op Ile de la Réunion.

Over het boekjaar 2004 haalde het een omzet van 11,7 miljoen euro. De onderneming stelt 33 mensen tewerk.

De overname van I.N.E.C.O. kadert perfect in de strategie van de Groep Pro à Pro Distribution om met name haar activiteiten in de overzeese departementen (de zgn. "DOM TOM") verder uit te breiden. Samen met de vennootschappen MORER (droge voeding), DIDIER (diepvries) en I.N.E.C.O. (verse producten) kan er nu een full-range service aangeboden worden.

Pro à Pro Distribution zet daarnaast ook zijn groei in Frankrijk verder en wil op die manier een nationale partner worden voor de sociale en commerciële restauratie.

De Franse holding Pro à Pro Distribution is een 100 % dochtervennootschap van de Belgische beursgenoteerde Groep Colruyt N.V. Pro à Pro Distribution bundelt de Franse activiteiten op het vlak van foodretail en foodservice. Haar geconsolideerde omzet bedraagt meer dan 350 miljoen euro en het maatschappelijk kapitaal bedraagt 67,8 miljoen euro. Pro à Pro Distribution stelt reeds meer dan 1.500 mensen tewerk, waaronder 130 commercieel afgevaardigden.