Gemeente Hilversum

Zoutloods Mussenstraat wordt gesloopt

Op het gemeenteterrein aan de Mussenstraat gaat de gemeente de oude zoutloods slopen. Vervolgens worden de bodem en het grondwater gesaneerd.
Gedurende deze winter kan de gemeente mede gebruik maken van een zoutopslag van Rijkswaterstaat nabij Baarn.

Reorganisatie
De huidige zoutopslag aan de gemeentewerf is aan renovatie toe en moet aan de milieueisen worden aangepast. In afwachting van de nieuwbouwplannen voor de gemeentewerf is het hier tot op heden niet van gekomen. Oorspronkelijk was de realisatie van een geheel nieuwe zoutopslag opgenomen in de herhuisvestingplannen voor de vernieuwde gemeentewerf aan de Mussenstraat. De uitvoering van deze plannen is in 2003 stopgezet in verband met de gemeentelijke reorganisatie. Het is vanwege deze reorganisatie nog onduidelijk hoe de gladheidbestrijding er in de toekomst uit zal gaan zien. Daarom is gezocht naar een alternatieve oplossing. Voorlopig is er een regeling getroffen met Rijkswaterstaat die een zoutopslagloods heeft nabij Baarn.

Sanering
Als de oude loods gesloopt is zal er een bodem-/grondwatersanering worden uitgevoerd om het zout dat door de jarenlange opslag onder en direct voor de loods in de bodem terecht is gekomen weer te verwijderen. Naar verwachting zal de sanering in het voorjaar van 2005 kunnen worden uitgevoerd.

Kosten
Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om de totale kosten van de sloop en de sanering, ad. EUR 95.000,- ten laste te brengen van de algemene reserve, gebonden.