Ingezonden persbericht

Atos Origin rust T-Mobile Austria uit met nieuw factureersysteem

Atos Origin implementeert het programmapakket LHS Rating 1.2 / factureren van prepaid klanten en klanten die achteraf betalen is via één systeem mogelijk / beter inspelen op nieuwe marktvereisten

Stuttgart/Wenen, 8 februari 2005 - Atos Origin heeft T-Mobile Austria, een toonaangevend Oostenrijks mobiel telecommunicatiebedrijf, in slechts zeven maanden met het programmapakket LHS Rating 1.2 uitgerust. Dankzij deze oplossing kunnen zowel prepaid- en klanten die achteraf betalen via één systeem worden gefactureerd. Een essentieel element in het factureersysteem is de functionaliteit voor toekomstige 3G-diensten, zoals de transmissie via UMTS, GPRS of WLAN van mobiele spraak- en datacommunicatie.

LHS Rating 1.2 is een oplossing die ratings en saldi gelijktijdig in real-time beheert, en de verschillende vakgebieden dekt binnen de mobiele telefonie, het vaste telefoonnetwerk, 2G, 3G en internet.
"De brede functionaliteit van deze oplossing biedt T-Mobile Austria in de toekomst de mogelijkheid de meest geavanceerde dienstverlening op de markt brengen. Dit komt zeker ten goede aan de klantenbinding, aldus Günther Ottendorfer, hoofd van de IT afdeling bij T-Mobile Austria.

Een beslissende factor voor T-Mobile in de keuze van Rating 1.2 - een nieuw product van het internationaal vermaarde softwarehuis LHS - was dat Rating 1.2 de vervanging van verschillende oude systemen mogelijk maakte en tegelijkertijd het bestaande factureersysteem consolideerde. Rating 1.2 werd geïntegreerd in het bestaande factureersysteem waardoor uniform factureren mogelijk werd voor meer dan 2 miljoen prepaid en postpaid klanten. Dit leverde aanzienlijke besparingen op in de bedrijfskosten en hielp T-Mobile Austria zo bij het verbeteren van haar concurrentiepositie in de zwaar bevochten mobiele telefonie-markt.

T-Mobile Austria werkt sinds 1996 succesvol samen met Atos Origin op het gebied van factureren. Atos Origin heeft hierdoor een grondig inzicht gekregen in de behoeften van de Oostenrijkse provider van mobiele telefonie. De invoering van het programmapakket LHS Rating 1.2 betekent een aanzienlijke verbetering in het gebruik van het bestaande systeem. Ook kunnen marktvereisten op grote schaal worden gedekt met een geminimaliseerd projectrisico. Functies zoals uniforme kostenbeheersing, een brede waaier aan tariefsystemen, of functies betreffende convergentie, toestemming en restrictie hebben T-Mobile ook in de gelegenheid gesteld om zich succesvol van haar concurrenten te onderscheiden.

Atos Origin kan bouwen op meer dan 20 jaar ervaring in de telecommunicatiesector en heeft de capaciteiten, de kennis en een netwerk om wereldwijd diensten te leveren. Atos Origin levert bewezen betrouwbare end-to-end oplossingen en kan toonaangevende bedrijven op de Europese telecommunicatiemarkt tot haar klanten rekenen, waaronder France Telecom, KPN, Vodafone, en Telecom Italia. Het bedrijf boekt een jaarlijkse omzet van ongeveer 1 miljard euro in de telecommunicatiesector.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, Ericsson, EDF, Euronext, Fiat, France Telecom, ING, KPN, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Standard Chartered Bank, Telecom Italia, UK Department for Work and Pensions, Unilever, Vivendi Universal, and Vodafone. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.

Over T-Mobile Austria
T-Mobile Austria is de meest succesvolle koploper op de Oostenrijkse markt van de mobiele telefonie met ongeveer 2 miljoen klanten. Als onderdeel van T-Mobile International, een van 's werelds grootste providers van mobiele telefonie, een 100% dochteronderneming van Deutsche Telekom AG, staat T-Mobile Austria garant voor het hoogste niveau van klant- en marktgerichtheid, voor innovatie en dynamisme. T-Mobile werkt voortdurend aan de uitbreiding en de verbetering van haar aanbod en dienstverleningen. Dankzij de wereldwijde aanwezigheid van het handelsmerk van de groep, hebben klanten van T-Mobile voordeel van een uitgebreide waaier aan producten en dienstverleningen op internationaal of lokaal niveau.

LHS
LHS is een toonaangevende provider van klantenzorg en factureersystemen binnen de telecommunicatiesector, met wereldwijd meer dan 130 klanten op de markt van de draadloze telefonie, de vaste telefonie en IP-telecommunicatie (voorzieningen tussen centrales). Wij hebben innoverende systemen geconstrueerd waarmee onze klanten snel nieuwe dienstverleningen op de markt kunnen brengen, die omzet verhogend zijn terwijl bedrijfskosten tot een minimum beperkt blijven. Onze grondige kennis en producten van wereldklasse zijn koplopers in de wedloop in convergentie. Onze producten zijn compatibel met alle bedrijfsmodellen die actief zijn in de verschillende combinaties van prepaid en postpaid dienstverleningen. LHS heeft contacten met 's werelds grootste communicatiebedrijven en systeemintegrators om kwalitatief hoogwaardige systemen op het gebied van factureren en klantenzorg te bieden.
LHS is een onafhankelijke verkoper van software (ISV) met hoofdkantoor is in Frankfurt, Duitsland.

Voor meer informatie (