De Unie


Volledige loonaanvulling 2e ziektejaar bij GWK
08/02/2005

Hoofddorp, 8 februari 2005 â Medewerkers van GWK kunnen ook in het tweede ziektejaar aanspraak maken op een volledige uitbetaling van het salaris. Dit zijn
De Unie en GWK Travelex overeengekomen in een nieuwe CAO voor de 350 medewerkers. âDaarmee is GWK Travelex een van de eerste Nederlandse werkgevers die, na het Museumpleinakkoord, optimaal de ruimte benut op het punt van loonaanvulling tijdens ziekteâ, aldus Daan Leeman, onderhandelaar namens De Unie.

âZieke medewerkers die zich op serieuze wijze inspannen om weer aan het werk te gaan, worden maximaal beloond: zij kunnen ook tijdens het tweede ziektejaar aanspraak maken op een volledige uitbetaling van het salaris.â Dit past geheel in de lijn van âKansrijk Kiezenâ; het arbeidsvoorwaardenbeleid van De Unie.

De CAO kent een looptijd van 1 januari tot en met 31 december 2005. Belangrijke afspraken zijn een loonsverhoging over 2005 van 1,25 procent (1 procent per 1 maart en 0,25 procent per 1 juli 2005) en de mogelijkheid van een volledige loondoorbetaling gedurende twee jaar tijdens arbeidsongeschiktheid. Andere afspraken betreffen het vastleggen van het recht op een arbeidspatroon van 4 x 9 uur per week en de bijdrage in de kosten van kinderopvang. Over de nieuwe wetgeving op gebied van pensioenen, levensloop, WAO en ziektekostenstelsel zijn studieafspraken gemaakt.

GWK Travelex is de nieuwe organisatie die in oktober 2004 is ontstaan na de overname door het Britse Travelex van het Nederlandse GWK Bank N.V., bekend van de Grenswisselkantoren.