Gemeente Hellevoetsluis


Rotterdampas 2005 vanaf heden te koop op gemeentehuis

Fatima Moreira de Melo ontvangt eerste Rotterdampas 2005

Sterspeelster van het Nederlands Hockey-elftal, Fatima Moreira de Melo, ontvangt op dinsdag 8 februari uit handen van Nico Janssens, Wethouder Middelen en Sport, de eerste Rotterdampas van 2005. De feestelijke opening van het nieuwe pasjaar vindt plaats in Grand Café `PRACHTIG' aan het Willemsplein. Het programma start om 12.00 uur.

Record
In 2004 bestond de Rotterdampas 15 jaar. Dit werd gevierd met een aantal feestelijke jubileumaanbiedingen. Zo gingen er ruim 60 bussen met pashouders richting Keukenhof voor een dagje bollen kijken en genoten 1.500 mensen van Abba Mania. Deze spectaculaire aanbiedingen, maar ook de stijgende populariteit van de pas in de regio en een aantal nieuwe aanbieders zorgden ervoor dat 2004 de boeken ingaat als een recordjaar; er werden maar liefst 94.000 passen verkocht!

Eén miljoen passen
Ook in 2005 biedt de Rotterdampas weer heel veel korting voor iedereen. Pashouders lopen gratis binnen bij vrijwel alle Rotterdamse musea en een groot aantal Rotterdamse topattracties. Maar de Rotterdampas maakt ook een cursus volgen bij de SKVR, een abonnement op Diergaarde Blijdorp of een dagje naar Plaswijckpark heel voordelig. Nieuw is de mogelijkheid om met een fikse korting een duik te nemen in Tropicana en gratis een bioscoopje te pakken bij Pathé. 2005 belooft wederom een heel feestelijk jaar te worden want na 16 jaar zal in het komende jaar de één-miljoenste pas over de toonbank gaan.

Voor iedereen
De Rotterdampas 2005 is vanaf 10 februari bij het gemeentehuis te koop. De prijs bedraagt EUR 55,-, EUR 10,- of EUR 5,- en is afhankelijk van leeftijd, inkomen en gezinssituatie. Mensen met een laag inkomen betalen EUR 5,- voor de pas en voor hun inwonende kinderen (3 t/m 17 jaar) is de pas gratis bij gelijktijdige aanschaf. Voorjaarsaanbiedingen
In het komende voorjaar kunnen Rotterdampashouders weer prachtige aanbiedingen verwachten, zoals een slagroomtaart van de HEMA van EUR 7,95 voor EUR 5,- en voordelig winkelen op speciale koopavonden bij V&D. Op 5 mei is er een grandioos Bevrijdingsconcert in het nieuwe Luxor Theater; pashouders betalen EUR 5,- in plaats van EUR 15,-. Op een kaartje voor de schitterende rockmusical Hair in de Doelen krijgen pashouders maar liefst EUR 28,- korting!