Federatie van Ouderverenigingen

PGB-avond voor ouders van mensen met een verstandelijke beperking

28 januari 2005

Doetinchem

Op 8 februari wordt een PGB-avond gehouden voor ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke beperking. Het doel van de avond is informatie-uitwisseling door ouders onderling en door ouders en professionals. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Naar Keuze, Ouders-helpen-Ouders en Mee-OG begint om 20.00 uur in het gebouw van MEE aan de Keppelseweg in Doetinchem.

Op de avond is ruimte voor allerlei vragen over het PersoonsGebonden Budget (PGB), bij voorbeeld: vragen over de mogelijkheden van PGB, vragen over herindicatie in verband met PGB nieuwe stijl. Ook ouders die inmiddels ervaring hebben opgedaan met PGB en het leuk vinden om hun ervaring met anderen te delen zijn van harte welkom.

Op deze avond zijn aanwezig:

- Mensen die beroepshalve veel over het PGB weten. Naast medewerkers van MEE-OG zullen ook een vertegenwoordiger van het Zorgkantoor en het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) aanwezig zijn.
- Ouders die uit ervaring het nodige weten over PGB. Daarmee kunt u deze avond onderling ervaringen en gegevens uitwisselen, bij voorbeeld over de vraag hoe je een geschikte hulpverlener vindt.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een formulier aan te vragen bij Ouders-helpen-Ouders, Keppelseweg 15, 7001 CE Doetinchem, telefoon 0314-344224, of 06-50233573. Op dat formulier kunnen vragen ingediend worden. Elke vraag die vooraf op het formulier gesteld is, zal op deze avond aandacht krijgen.