Gemeente Haarlem


1 februari 2005
sector Maatschappelijke Ontwikkeling


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


Onderwijs en bedrijfsleven ontmoeten elkaar op 8 februari


Het VMBO (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs) staat volop in de belangstelling. Is het VMBO bijvoorbeeld niet te theoretisch voor veel leerlingen en hoe wordt grote uitval van leerlingen voorkomen? Maar ook de vraag in wat voor schoolgebouwen we het beste onderwijs kunnen geven. Deze laatste vraag is voor de gemeente Haarlem zeer actueel. Samen met de besturen van de VMBO scholen in Haarlem gaat de gemeente nieuwe onderwijshuisvesting realiseren. Deze impuls in huisvesting moet ook een inhoudelijk impuls aan het VMBO geven. Bedrijven en zorginstellingen spelen hierin een cruciale rol, omdat in veel gevallen het VMBO voor jongeren de start is van werkend leren en lerend werken. Het is dus belangrijk dat onderwijs en bedrijfsleven elkaar (nog) beter leren kennen. Op initiatief van wethouder Onderwijs en Jeugdbeleid, Maarten Divendal ontmoeten beiden elkaar op 8 februari. Dan is de eerste bijeenkomst voor de oprichting van het netwerk 'vrienden van het VMBO'.


Een aantal Haarlemmers die lokaal of landelijk betrokken zijn bij het VMBO werkt mee aan deze startbijeenkomst:
Arie Kraaijeveld (oud voorzitter FME, vice-voorzitter VNO-NCW),
Lodewijk de Waal (voorzitter FNV),
Hans Lévelt (voorzitter Stichting Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen),
Hans Snijders (College van Bestuur Nova College) en
Joop van Rijn (Noordzee Onderwijs Groep).
Deze personen zullen een centrale rol hebben tijdens deze eerste bijeenkomst.

Genodigden voor de bijeenkomst zijn alle bedrijven en instellingen in Haarlem waar VMBO scholieren mogelijk komen te werken.
Ook de pers is van harte welkom om op deze middag aanwezig te zijn. De eerste bijeenkomst van 'vrienden van het VMBO' wordt gehouden op:

Dinsdag 8 februari van 16.30 uur tot 18.00 uur in het bedrijfsrestaurant van de Rabobank Zuid Kennemerland, Dreef 40 in Haarlem.


Diana Bakboord, communicatieadviseur
023-5115684
bakboord@haarlem.nl

---- --