Activiteitenkalender B&W Rotterdam Gemeente Rotterdam


---

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer Dinsdag 8 februari, 09.30 uur
De commissie vergadert over het inkorten van tramlijn 4. De tram rijdt nu niet verder dan het Heemraadsplein. Op verzoek van de commissie komt wethouder Vervoer met een overzicht van mogelijke alternatieven voor de route van tramlijn 4 tot het Marconiplein. Daarna komt het project Rotterdam Centraal aan bod. De vijf betrokken partijen, waaronder de stadsregio, de gemeente Rotterdam en Prorail, zijn het eens geworden over het schetsmodel van Rotterdam Centraal. Tijdens de vergadering worden het schetsmodel en de stedenbouwkundige ontwikkelingen in dit gebied gepresenteerd.

Commissie voor Wijken en Buitenruimte
Woensdag 9 februari, 09.30 uur
Dierenbescherming Rotterdam (Abraham van Stolkweg 33) De commissie vergadert op locatie bij de Dierenbescherming Rotterdam. Aanleiding om bij de dierenbescherming te vergaderen is een eerste bespreking over de Kadernota Dierenwelzijn. Deze kadernota is opgesteld door de SP en de Stadspartij. De initiatiefnemers geven tijdens de vergadering een toelichting op hun voorstel. De reactie van het college op de kadernota wordt in het voorjaar verwacht. Daarna bespreekt de commissie het Masterplan Vierhavensstrip en het voorstel tot afdoening van motie-Madlener over de zorg voor draagvlak in herstructureringsgebieden.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs
Woensdag 9 februari, 14.00 uur
De commissie brengt een advies uit over de Verordening Voorzieningen Gehandicapten 2005. Deze verordening vervangt de verordening van 2001.
De nieuwe Verordening is op een aantal punten verbeterd en gewijzigd. De commissie adviseert daarna over het afdoen van motie-Duys. Deze motie pleit ervoor om vóór de begroting 2005, inzicht te geven in de effecten van de invoering van het maximeren van het aantal zones bij Vervoer op Maat. Verder bespreekt de commissie o.a. het beleidsverslag over de Algemene Bijstands Wet 2003 en een brief over de mogelijkheden voor mantelzorgers in het kader van de Wet Werk en Bijstand.

Commissie voor Middelen
Donderdag 10 februari, 09.30 uur
De commissie voor Middelen bespreekt een overzicht van de uitgaven van deelgemeenten per beleidsveld in 2003. Aansluitend geeft wethouder Middelen een toelichting op de invoering van één telefoonnummer binnen de gemeente. Daarna behandelt de commissie een brief van het college over aanvullende maatregelen voor de 'klokkenluiderregeling' en de reactie van de gemeentelijke ombudsman daarop.

Commissie voor Cultuur en Sport
Donderdag 10 februari, 14.00 uur
Onder voorbehoud vergadert de commissie over het plan van aanpak voor volkstuinen en educatieve tuinen.

Bron: Griffie, 02-02-2005