Gemeente Utrecht

Gemeente, politie en welzijn van Zuidwest bedanken de vrijwilligers tijdens Oudjaar

De gemeente/wijkbureau, politie en welzijn van Zuidwest bedanken de ruim honderd vrijwilligers met een etentje, voor hun inzet tijdens de jaarwisseling 2004/2005. Door hun bijdrage is oud op nieuw in Zuidwest goed verlopen.

De jarenlange samenwerking in de wijk werpt vruchten af. Alle Marokkaanse organisaties in Zuidwest leverden een actieve bijdrage. In de vorm van surveillances door de wijk en de organisatie van activiteiten op verschillende locaties in de wijk: sporthal OSG, Jongerencentrum, gebouw van SOMG, moskee Kanaleneiland Noord, ROC-gebouw Onyxweg, buurthuis de Jutter.

Op oudejaarsmiddag hadden de vrouwen van Al Amal al een informatiebijeenkomst georganiseerd voor Marokkaanse vrouwen en hun kinderen, om voorlichting te geven en te praten over de activiteiten van Oudejaarsavond.

Het wijkbureau Zuidwest nam het initiatief om betrokken organisaties samen met de politie en de wijkwelzijnsorganisatie bijeen te roepen, om van tevoren de noodzakelijke afspraken te maken. Bijvoorbeeld over de manier waarop zij elkaar snel konden bereiken, de afbakening van de surveilleergebieden, de activiteiten op de verschillende locaties en het verstrekken van informatie over de samenwerking.

De deelnemende bewonersorganisaties waren MORK/Comeback, Stichting Ondersteuning Marokkaanse Gezinnen (SOMG), Islamitische Vereniging Kanaleneiland (IVK), Vadergroep Zuid, Stichting Image, Tamount en Al Amal.

Noot voor de media:
U bent van harte welkom op dinsdag 8 februari vanaf 18.00 uur in het Wijkbureau Zuidwest, Marco Pololaan 71. Zo ja: even aanmelden via telefoonnummer 286 9000.

Voor meer informatie kunt u op bovengenoemd telefoonnummer contact opnemen met mevrouw Ingrid Rohde.