Gemeente Almere

Voorstel voor kappen bomen Bloemenbuurt

Voorstel voor kappen bomen Bloemenbuurt

Al geruime tijd ontvangt het stadsdeelkantoor Buiten klachten van bewoners over de bomen (Suikeresdoorns) in de straat. De gemeente stelt daarom voor om voor het komend voorjaar de bomen in de trottoirs van de Pinksterbloemweg, Korenbloemweg, Lotusbloemweg en Zonnebloemweg te verwijderen. De bomen in de tussenbermen en de parkeervakken zullen blijven staan, met uitzondering van die bomen die qua conditie en vitaliteit te slecht zijn.

Op een aantal plaatsen worden nieuwe / jonge bomen aangeplant ter completering van de bomenstructuur. In de trottoirs worden geen nieuwe bomen aangeplant. De trottoirs worden zo goed beloopbaar. Op deze manier ontstaat er voor de middelste rij bomen in de straat voldoende ruimte om uit te groeien.

Aard van de klachten:

De bomen veroorzaken verschillende klachten, zoals:
* te weinig ruimte op de trottoirs om te lopen
* opgedrukte tegels / bestrating

* wortelgroei in de voortuinen

* takken groeien tegen gevels

* afvallende takken

Inloopbijeenkomst

Om bewoners nader te informeren over de plannen en de gelegenheid te geven vragen te stellen, organiseert het stadsdeelkantoor Buiten een inloopbijeenkomst.

Tijdens deze inloop is er nog de mogelijkheid een reactie te geven op het plan. Deze reacties worden meegewogen in de definitieve besluitvorming.

Datum: 8 februari van 16.00 20.00 uur

9 februari van 16.00 20.00 uur

Plaats: Stadsdeelkantoor Almere Buiten
Straat van Florida 10