Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Uitnodiging voor de media - Minister Veerman reikt prijs aan kinderen uit

7 februari 2005 -
Op dinsdag 8 februari aanstaande reikt Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de hoofdprijs van een scholenwedstrijd uit aan de Mariaschool uit Langeveen. De wedstrijd was onderdeel van de campagne Kijk in de keten! die het Voedingscentrum in mei 2004 startte.

Tijdens de campagne Kijk in de keten! ontvingen 7500 scholen een lespakket en placemats over de productieketen van de pizza. Om scholieren bewuster te maken van de herkomst van eten en drinken en de kennis te vergroten over voedselketens, is de scholen gevraagd een werkstuk te maken over de herkomst van de ingrediënten van de pizza. De jury vond de inzending van de leerlingen van groep 8 van de Mariaschool het meest creatief en uit de diepgang van het spel blijkt dat de leerlingen van deze school veel kennis hebben over de herkomst van hun voedsel.

Datum:8 februari 2005
Tijd:12.15 - 12.45 uur
Locatie:Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag

Vertegenwoordigers van de media die de uitreiking willen bijwonen, wordt verzocht zich aan te melden bij het secretariaat van de Directie Voorlichting, tel. (070) 378 40 75.