Binnensticht, 09.30 uur

Utrecht 08-02-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 februari werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel op had.

Rond 00.45 uur werd een 24-jarige automobilist uit Leersum op de Arnhemsebovenweg gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 380 ug/l, meer dan anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Inbrekers

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op maandag 7 februari trof een hoogbejaarde vrouw twee vreemde mannen in haar woonkamer aan.

Rond 20.00 uur bevond een 92-jarige vrouw zich in haar woning aan de Buntlaan. Toen zij van haar televisiekamer de woonkamer inliep, zag zij een vreemde man in de kamer staan en direct daarna stapte nog een vreemde man de kamer binnen. De mannen wilde geld van haar en doorzochten haar tas. De hoogbejaarde vrouw zag een kans een raam te openen en begon om hulp te roepen. Daarop gingen de verdachten er vandoor. Zij bleken een ruit van de woning te hebben vernield om binnen te komen. Het is nog niet duidelijk of zij kans hebben gezien iets mee te nemen.

Een buurman had gezien dat vlak voor het voorval een oudere rode auto van vermoedelijk een Japans merk op de Beeklaan (zijstraat Buntlaan) geparkeerd stond en dat het voertuig direct na het voorval was verdwenen. Het kenteken van de auto begon met DH. Mogelijk dat de verdachten van deze auto gebruik hebben gemaakt.

Getuigen die rond 20.00 uur twee mannen in combinatie met de rode (vermoedelijk Japanse) auto op de Beeklaan en/of Buntlaan of omgeving hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Fiets gegooid van voetgangersbrug over snelweg A12

BUNNIK Op maandag 7 februari namen leerlingen van een school hun studie-opdracht zwaartekracht wel heel vreemd op.

In de middag zag een getuige dat enkele jongens een fiets vanaf de voetbrug over de snelweg A-12 naar beneden gooiden op de Parallelweg. Hij gaf dit aan de politie door en politiemensen gingen direct ter plaatse. Zij troffen drie jongens aan, één van 15 en twee van 16 jaar oud en allen afkomstig uit Bunnik.

Het drietal verklaarde bezig te zijn in het kader van het project zwaartekracht van hun school. Zij waren benieuwd naar het effect als een fiets van een bepaalde hoogte naar benenden viel en hadden dit dus in praktijk gebracht boven de berm van de Parallelweg. De politiemensen hebben hen duidelijk gemaakt hoe gevaarlijk en onzinnig hun gedrag was. Daarop begon bij hen toch ook wel een (fiets)belletje te rinkelen, gezien soortgelijke problematiek van de afgelopen tijd.

Brandstichting

(Zie nieuwsberichten district Binnensticht d.d. 26-12-2004: Uitslaande brand)

MAARTENSDIJK Op maandag 7 februari zijn drie verdachten aangehouden voor een brandstichting van 24 december 2004.

Op vrijdag 24 december waren enkele jongeren vuurwerk aan het afsteken aan de Hondsdraf. Daardoor vlogen bladeren en takken in de brand en vervolgens ook een schuur. In de schuur stond een caravan. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand snel onder controle. Bij de brand liepen de schuur en caravan schade op.

Door de politie werd een onderzoek ingesteld en naar aanleiding daarvan werden op maandag 7 februari drie jongens, allen 13 jaar oud en afkomstig uit Westbroek, Tienhoven en Maartensdijk, aangehouden. Zij bekenden de brandstichting. In overleg met hun ouders is besloten dat het proces-verbaal tegen hen voor een afhandeling middels een alternatieve straf wordt overgedragen aan Bureau Halt. Tevens zal het drietal opdraaien voor de schade.

Vrouw overleden na aanrijding: politie zoekt getuige

MAARTENSDIJK Een 85-jarige inwoonster van Maartensdijk is vorige week overleden als gevolg van verwondingen die zij op dinsdag 25 januari opliep nadat zij door een auto was aangereden.

De aanrijding vond op 25 januari tussen 11.45 uur en 12.00 uur plaats op de kruising van de Nachtegaallaan en de Prinses Marijkelaan in Maartensdijk. De 85-jarige vrouw stak samen met twee andere oudere dames de straat over op weg naar de aan de overzijde gelegen gymzaal. Daarbij stak zij als laatste over en werd aangereden door een auto. Het slachtoffer is hierbij op het wegdek gevallen. De automobiliste zou verblind zijn geweest door de zon. Omstanders wilden een ambulance laten komen, maar het slachtoffer heeft dit afgeslagen. Pas een aantal dagen later werd de vrouw met gezondheidsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht. Op vrijdag 4 februari is zij daar overleden.

De politie is op zoek naar een specifieke getuige van dit ongeval. Een automobilist die achter de verdachte van de aanrijding reed, heeft ter plaatse eerste hulp verleend. Daarna heeft hij een van de bejaarde dames geholpen thuis te komen. Indien u zichzelf hierin herkent of als u de getuige denkt te kennen, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie in Bilthoven, via 0900-8844.