MEDINOVA
http://www.medinova.com

MediNova sluit DBC-contracten met alle grote zorgverzekeraars

Haarlem, 8 februari 2005 - MediNova is er ook voor 2005 weer in geslaagd DBC-contracten af te sluiten met alle grote zorgverzekeraars. Dit betekent dat deze zorgverzekeraars voor een aantal veel voorkomende ingrepen prijsafspraken hebben gemaakt die aanmerkelijk gunstiger zijn dan de afspraken die ze voor dezelfde ingrepen met ziekenhuizen maken. Zorgverzekeraars geven hiermee op praktische wijze invulling aan hun doelstelling op effectieve wijze zorg in te kopen. MediNova biedt hen de gelegenheid hiertoe.

Binnen de bepalingen van de contracten zijn, net als in 2004, DBC's overeengekomen voor een groot aantal veel voorkomende ingrepen: lage rughernia, liesbreuk, spataderen, borstverkleining, artrose van de knie en staar.
Vorig jaar sloot MediNova nog alleen met Achmea een DBC-contract voor de hemi-knie. Door prijstransparantie te bieden is MediNova er echter voor 2005 in geslaagd dit contract met maar liefst zes zorgverzekeraars af te sluiten. Bij de hemi-knie operatie hoeft slechts een kleine snede te worden gemaakt om de kunstknie met een kunststof meniscus te plaatsen. Patiënten hebben minder pijn dan bij een volledige knievervangende ingreep en mogen de volgende dag alweer lopend naar huis. Bovendien is de weefselbeschadiging geringer en houdt de patiënt dus ook een kleiner litteken over aan de ingreep. Naast de hemi-knie is MediNova ook druk doende de behandeling voor wervelkanaalstenose aan te bieden. MediNova is hiermee hard op weg totaalaanbieder in orthopaedie te worden en de concurrentie met de ziekenhuizen op dit vakgebied volledig aan te gaan.

De contracten voorzien onder andere in een zorggarantie. Deze houdt in dat een patiënt binnen tien werkdagen na het consult wordt behandeld. De deelnemende zorgverzekeraars garanderen hiermee dus snelle zorgverlening voor hun verzekerden.

De DBC (Diagnose-Behandeling-Combinatie) systematiek biedt een beschrijving van alle activiteiten in relatie tot een patiënt met een bepaalde zorgvraag. Het feit dat er een kostprijsberekening aan gekoppeld is, biedt zorgverzekeraars de mogelijkheid de behandeling in te kopen bij de beste aanbieder. DBC's dragen bij aan transparantie in de zorg en aan een beter inzicht in de geleverde zorgkwaliteit.

MediNova is het eerste netwerk van ZBC's (Zelfstandig Behandel Centrum) in Nederland. MediNova stelt de cliënt centraal en biedt persoonlijke aandacht en optimale service. Ongeacht of het om verzekerde of onverzekerde zorg gaat, kan iedereen bij MediNova terecht. Zonder wachtlijsten, met de modernste apparatuur en een klantvriendelijke houding.

MediNova bestaat uit de volgende drie klinieken:
- Kliniek Klein Rosendael, gespecialiseerd in algemene chirurgie, orthopaedie en plastische chirurgie

- Kliniek OMC Haarlem, gespecialiseerd in oogheelkunde en refractiechirurgie

- Kliniek Zestienhoven, gespecialiseerd in algemene chirurgie, orthopaedie en plastische chirurgie

Voor meer informatie (