Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 08-02-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Overval

HOUTEN In de nacht van zondag op maandag heeft er een gewapende overval plaatsgevonden in een horeca-gelegenheid op het Plein.

Omstreeks 01.40 uur drongen twee mannen de zaak binnen. Ze bedreigden het personeel met steekwapens en wisten een onbekend geldbedrag buit te maken. Hierop zijn de verdachten gevlucht.

Signalement verdachte 1:


- man


- getinte huidskleur


- ongeveer 1.85m


- 25-40 jaar


- zwarte bivakmuts


- zwarte kleding


- sprak Nederlands met een buitenlands accent

Signalement verdachte 2:


- man


- ongeveer 1.85m


- zwarte kleding


- bivakmuts


- sprak Nederlands met een buitenlands accent

De politie is op zoek naar mensen die op het genoemde tijdstip iets opvallends hebben gezien of die de verdachten (her)kennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Utrecht district Lekstroom, via 0900-8844.

Minderjarige jongens aangehouden voor vernieling

VIANEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie 3 minderjarige jongens aangehouden voor vernieling.

Omstreeks 01.50 uur zagen agenten op de Clarissenhof jongens een brandje stichten. Bij het zien van de agenten rende het viertal weg. Na een korte achtervolging konden 3 jongen, in de leeftijd van 11 tot 14 jaar uit Vianen, worden aangehouden. De jongens hadden een sjaal om een halfpipe gebonden en deze in brand gestoken. Er ontstond weinig schade aan de halfpipe. De jongens zullen een alternatieve straf ondergaan via bureau Halt.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Op maandagmiddag is een 48-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.10 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er door winkelpersoneel van een winkel aan de Waardijnburg, een winkeldief was aangehouden. De verdachte was twee pakjes shag vergeten af te rekenen. Hij is overgedragen aan de politie en aangehouden. De man heeft een bekeuring gekregen.