M.C. ESCHER FOUNDATION

Escher tentoonstelling in Rome al 145.000 bezoekers

Hoge opkomst: Tentoonstelling Geprolongeerd

De Escher tentoonstelling, georganiseerd door de M.C. Escher Foundation in samenwerking met het jubilerende Nederlands Instituut in Rome en het Musea Capitolini, is een dermate succes, dat deze verlengd wordt tot eind Maart van dit jaar.

De tentoonstelling werd geopend op 22 oktober vorig jaar, werd privé bezocht door H.M. Koningin Beatrix, en was oorspronkelijk gepland tot eind januari van dit jaar. Omdat nu al rond de 145.000 bezoekers de uitgebreide tentoonstelling hebben bezocht werd tot deze verlenging besloten.

Ander Karakter
In tegenstelling met de eveneens zeer succesvolle Escher tentoonstelling in de Hermitage in St. Petersburg (300 jarig bestaan 2003 ) , heeft de Rome tentoonstelling een ander karakter gekregen en is meer gericht op de Italiaanse periode, de tijd dat M.C. Escher Italië doorkruiste, om zich uiteindelijk in Rome te vestigen, waar hij tot 1936 verbleef. Na dien koos hij, na enkele omzwervingen, voor het karakteristieke dorp Baarn, waar hij tot 1969 woonde, werkte en in 1972 werrd begraven.

De M.C. Escher Foundation
De M.C. Escher Foundation, die in 1968 door M.C. Escher zelf werd opgericht en is gevestigd in Baarn, houdt zich onder andere bezig met tentoonstellingen, culturele en educatieve venementen en het publiceren van boeken en documentaires over het leven en werk van de graficus. George Echer, de oudste zoon van Escher, is ere-voorzitter van de Escher Foundation.

Wereldwijde aandacht
De tentoononstellingen, die voornamelijk in samenspraak met de Nederlandse Ambassades in het buitenland plaatsvinden, werden onder andere gerealiseerd in Argentinie,Hong Kong, Griekenland, Italie, Spanje, Rusland, Belgie, Nederland, Mexico, Engeland, Duitsland, en Japan. Op het programma voor de komende jaren staan onder andere Turkije, Hongarije,
Brazilie, Malta, Japan, China en Amerika.

Voor informatie over dit persbericht:
M.C. Escher Foundation
Willem F. Veldhuysen
voorzitter
tel. 035 - 541138 98
fax. 035 = 543 11 46.


08 feb 05 10:05