Ingezonden persbericht


LaCie introduceert DVD-brander met LightScribe Direct Disc Labeling-technologie

Amsterdam, 08 februari 2005 - LaCie en LightScribe hebben samen de eerste DVD-brander met Direct Disc Labeling voor Mac en pc uitgebracht. De speciaal geconfigureerde LaCie d2 DVD±RW Double Layer-branders bieden nu de mogelijkheid om naast data ook labels - met tekst of afbeeldingen - met één en dezelfde laser op een cd of DVD te branden. Met deze innovatieve LightScribe Direct Disc Labeling-technologie hoeven klanten niet langer printers, stiften of zelfklevende stickers te gebruiken voor hun creatieve ontwerpen op cd of DVD.

LightScribe gebruikt de bestaande laser van de LaCie d2 DVD±RW Double Layer drive om nauwkeurig gecontroleerde lichtenergie naar de disk te brengen via een innovatief cirkelvormig schrijfsysteem. De lichtenergie zorgt voor een zichtbare chemische verandering op de coating. Het resultaat is een hoge-resolutie labelafbeelding met foto's, tekst of tekening. Aangezien de labels geëtst zijn in een coating die tijdens de productie is aangebracht, zijn hiervoor geen inkt of kleefetiketten nodig.

De LaCie d2 DVD±RW Double Layer ondersteunt het branden van een DVD van 4,7 GB in ongeveer vijf minuten. Dat geldt ook voor het branden naar double-layer-disks die tweemaal zoveel capaciteit bieden. Voor het maken van filmpjes met behulp van de computer bestaat veel laagdrempelige software. Met de LightScribe-technologie kunnen klanten nu ook een op maat gemaakt label op een cd of DVD branden. Daarvoor is geen inkt nodig en het label kan op elke plaats gebrand worden, zonder dat dit ten koste gaat van ruimte voor data. Verder laat het label nooit los.

"De snelste d2 DVD-brander, gecombineerd met de innovatieve LightScribe-technologie, biedt het beste op het gebied van branden én personaliseren", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Wij zijn blij met deze samenwerking met LightScribe, waardoor dit allemaal mogelijk is."

"Wij zijn enthousiast om samen met LaCie de voordelen van de LightScribe Direct Disc-labeling aan klanten aan te bieden", zegt Kent Henscheid, Marketing Manager bij LightScribe. "De nieuwe LaCie d2 DVD drive met LightScribe stelt pc- en Mac-gebruikers in staat om professionele labels probleemloos direct op een cd of DVD aan te brengen."

Beschikbaarheid
De LaCie d2 DVD±RW Double Layer Drive met LightScribe is vanaf februari 2005 beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 179 euro (SKU 300785, inclusief BTW.) Meer informatie is te vinden op http://www.lacie.com/be/products/range.htm?id=10014.

###

Over LightScribe
LightScribe Direct Disc Labeling stelt zakelijke gebruikers en consumenten in staat om professionele labels te branden op hun cd's en DVD's. LightScribe breidt de standaard van optische media, recorders en software uit met een geïntegreerd systeem van media met speciaal voor laser gevoelige coating, laseraansturing, aanpassingen aan drives en labeling-software. LightScribe gebruikt dezelfde laser waarmee ook de gegevens op de cd of DVD worden gebrand. De technologie is ontwikkeld en gepatenteerd door HP. Meer informatie is te vinden op www.lightscribe.com

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers.

Ingezonden persbericht