Ingezonden persbericht


Micro Focus kiest voor Microsoft Visual Studio als exclusieve ontwikkelomgeving

Eén IDE voor meerdere toonaangevende ontwikkelplatformen versterkt betrokkenheid in Visual Studio Industry Partner-programma

Hoofddorp, 8 februari 2005 - Micro Focus International Ltd. kiest voor Microsoft Visual Studio als Integrated Development Environment (IDE) voor de ontwikkeling van applicaties op een groot aantal ontwikkelplatformen. Door de integratie met de Windows-ontwikkelomgeving ervaren gebruikers de voordelen en de brede inzetbaarheid van het Microsoft Windows-platform. Ze kunnen applicaties ontwikkelen waarmee ze de waarde van hun legacy-systemen ontsluiten, waarbij het niets uitmaakt op welk platform de applicaties draaien. Door exclusief te kiezen voor Visual Studio, onderstreept Micro Focus zijn betrokkenheid in het Microsoft Visual Studio Industry Partner-programma (VSIP) en haalt het de banden aan tussen de legacy-wereld en de meest recente technologieën van Microsoft.

Met Visual Studio kunnen ontwikkelaars snel toepassingen ontwikkelen voor Windows, het internet en voor mobiele toepassingen. Onlangs lanceerde Micro Focus Net Express® with .NET, een oplossing voor de ontwikkeling van COBOL-applicaties binnen het .NET Framework, met gebruik van Visual Studio .NET 2003. Hiermee bevestigde het zijn engagement voor de gebruikers van Visual Studio 2005 for Net Express. In het kader van het VSIP-pogramma zal Micro Focus een aantal belangrijke verbeteringen in Net Express aanbrengen om zo bedrijven te ondersteunen in een optimaal gebruik van hun legacy-systemen. Door de unieke IDE voor zowel IBM mainframes als Microsoft Windows, UNIX en Linux, hoeven klanten van Micro Focus slechts één maal te investeren in het leerproces. Ze krijgen toegang tot het ontwikkel- en testplatform van hun keuze en kunnen alle aspecten van de applicatieontwikkeling vanuit één werkstation beheren.

"Microsoft is verheugd dat Micro Focus voor zijn klanten Visual Studio kiest als IDE en de deelname aan het VSIP-programma beschouwt als een belangrijke basis voor zijn klanten", zegt Marie Huwe, general manager van de .NET Developer Product Management-groep bij Microsoft Corp. "Met de oplossingen van Micro Focus kunnen ontwikkelaars beschikken over de kracht en de productiviteit van de Visual Studio-ontwikkelomgeving en kunnen ze de waarde van hun legacy-systemen uitbreiden met XML Web Services, ontwikkeld in Microsoft .NET."

"De versterking van onze relatie met Microsoft is van blijvend belang voor onze klanten die behoefte hebben aan eenvoudigere en snellere manieren voor het ontwikkelen van applicaties", zegt Tony Hill, CEO van Micro Focus. "We geloven dat Visual Studio en onze strategische betrokkenheid in het VSIP de kloof tussen de waardevolle legacy-erfenis van het bedrijfsleven en de moderne platformen verder zullen dichten."

Over Micro Focus
Micro Focus is leverancier van ontwikkel- en deployment-software die legacy-applicaties naar moderne platformen brengt. Micro Focus helpt bedrijven de waarde van hun legacy te ontsluiten door hergebruik van hun vitale toepassingen met .NET, Java, XML en webservices. Dit resulteert in lagere kosten, verhoogde flexibiliteit en minimale risico's. Micro Focus is in 1976 opgericht en is wereldwijd actief met hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan. Ga voor meer informatie naar: www.microfocus.com