Gemeente Geldrop-Mierlo


08 februari 2005

SLEUTELS OVERGEDRAGEN AAN PRINSEN
Tijdens feestelijke bijeenkomsten

Op zaterdag 5 februari heeft burgemeester Donders de sleutels van de kernen Geldrop en Mierlo overgedragen aan de carnavalsprinsen. De overdracht vond plaats in beide kernen tijdens een feestelijke bijeenkomst.

GELDROP
Als eerste ontving Prins Cuatro Aniversario van de Broakese Zotten de sleutel van Geldrop. Bijgestaan door blaasorkest Sizamo, en de vele aanwezigen nam hij de sleutel in ontvangst. Vervolgens was het de beurt aan de prins om de ereburger bekend te maken. Dit jaar was gekozen voor mevrouw Annemie van Bussel. De keuze is onder meer op haar gevallen vanwege haar tomeloze inzet voor carnavalsvereniging De Doorzetters en haar activiteiten voor dagcentrum t Laar.

MIERLO
Direct daarna toog het college richting Mierlo om de sleutels aan de mierlose prinsen te overhandigen. Maar liefst 3 prinsen ontvingen een sleutel uit handen van de burgemeester: prins Frank dn Urste van de Kersepit, prins Nol dn Urste van de Spruwwejagers en prins Jos dn Twidde van de Stillekes. Het officiële gedeelte werd afgewisseld met ludieke optredens door diverse Mierlose artiesten.