Gemeente Gouda


nieuwe biljartruimte in korte akkeren (07/02/2005)

Maandag 7 februari 2005 hebben Ton van Huut (wethouder Actieve Wijkaanpak) en Piet van der Sluijs (wethouder Ouderenzorg) de nieuwe biljartruimte in de Bernhardzaal van Zorgcentrum Korte Akkeren in gebruik genomen. Met deze biljartruimte is tegemoet gekomen aan de wens van ouderen om in Korte Akkeren een gelegenheid te hebben om te kunnen biljarten.

De realisatie is te danken aan het initiatief van de Stichting Gouds Seniorenwerk en Hulpdienst (SGSH) in samenwerking met het wijkteam Korte Akkeren, de biljartclub KA-90, de gemeente Gouda en de Stichting Zorgpartners Midden-Holland.

Vanaf 1968 heeft de SGSH een stedelijke biljartcompetitie georganiseerd onder andere met een team van het toenmalige bejaardenhuis Juliana. De biljarters hebben na oprichting van de biljartclub KA-90 vanaf 1990 - 1994 hun hobby beoefend in de Garenspinnerij. Na de sluiting zijn ze uitgeweken naar het biljartcentrum Het Trefpunt aan de Westhaven en vanaf 1997 naar Concordia aan de Westhaven. Deze ruimte deelden ze samen met de biljartvereniging Westhaven. Concordia werd tot eind 2004 gehuurd door de SGSH. Vanaf heden kunnen biljartminnende ouderen in verenigingsverband terecht in de Bernhardzaal bij Biljartclub KA- 90 (telefoon 0182-53 40 91 of 52 85 61) of recreatief in de Panoramazaal van Zorgcentrum Korte Akkeren.

wijkaanpak
Dit project is een van de vele projecten die begeleid worden door de gemeentelijke afdeling wijkaanpak. Al jarenlang vormt wijkaanpak een speerpunt van het gemeentelijk beleid. Wijkaanpak staat in Gouda voor een manier van werken in de wijken waarin de vragen van bewoners centraal staan. Aan de Goudse wijkaanpak werken de wijkteams, de Goudse woningcorporaties, de politie, de Stichting Welzijn Gouda en de gemeente Gouda samen aan de verbetering van de woon- en leefomgeving in de wijken.


-- einde bericht --