Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


09 januari 2005


Wilp (Gld) - kledingroof


Bij een vakkundig geplande- en uitgevoerde inbraak hebben dieven bij een kledingzaak aan de Rijksstraatweg voor een kwart miljoen euro aan kleding geroofd. De inbrekers hebben een buiten- en binnenmuur geforceerd op de plaats waar in het pand de meest exclusieve merkkleding hing. Dit is zeer waarschijnlijk in een bestelauto meegenomen. Enkele weken gelden sloegen dieven hun slag door via het dak binnen te komen. Ook toen werd een aanzienlijke hoeveelheid aan kleding gestolen. De politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld en heeft de zaak in onderzoek.


Eerbeek - brutale diefstal


Een nog onbekende man heeft maandag omstreeks 12.20 uur een slof sigaretten gestolen bij en tankstation aan de Loenenseweg. Hij kwam het tankstation binnen en vroeg om sigaretten. Het personeelslid moest een nieuwe slof aanbreken en terwijl zij deze in haar hand had, griste de man de slof uit haar handen en liep weg. Hij stapte op een fiets , maar had niet op de alertheid van het personeelslid gerekend. Deze ging hem achterna en wist een deel van de pakjes terug te grijpen. Hij zag kans om te ontkomen in de richting van de Super. De man is tussen de 20 en 25 jaar, 185m lang, heeft donkerblond haar en droeg een donkere jas en een embleem op de rugzijde gestikt


Zutphen - getuigen openlijke geweldpleging gezocht


Ondanks het feit, dat verschillende mensen zich al gemeld hebben, zoekt de politie contact met getuigen van een openlijke geweldpleging die vrijdagavond rond 19.30 uur op het terrein aan de Polsbroek plaats vond. Een 19-jarige Zutphenaar liep met een kennis (28) uit de richting van de cafetaria richting het winkelcentrum de Polsbroek toen hij plotseling werd aangevallen door drie getinte jongens. Hij werd geslagen en gschopt en trachtte zich te verweren. Ook de kennis wilde hem helpen. Hierbij werd zij ook geslagen en gelukkig waren er omstanders die hulp boden. Een echtpaar bracht de twee naar het ziekenhuis en de politie zoekt onder andere contact met hen. Ook andere getuigen van het incident wordt gevraagd contact via 0900 - 8844 op te nemen. De jongeman liep diverse kneuzingen op, de vrouw onder meer een blauw oog en een beschadigd gebit.


Brummen- aanrijding met gewonde


Een 25-jarige Apeldoornse automobiliste raakte maandagmiddag omstreeks 16.00 uur gewond bij een aanrijding op de Troelstralaan / G.K. van Hogendorpstraat. Zij verleende geen voorrang aan 24-jarige Brummense automobilist die vanaf de Troelstralaan de kruising naderde. De vrouw is ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt, waarbij ook de snelheid van de Brummenaar wordt meegenomen. Mogelijk heeft hij te hard gereden.


Laren - diefstal uit caravan


Onbekenden hebben afgelopen weekend ingebroken in een stacaravan aan de Sportparkweg. Men forceerde een keukenram en ging er onder meer met een ktv, satellietontvanger, computer en cd-speler vandoor.


Zutphen - gevaarlijke actie


Twee nog onbekende jongens van ongeveer 17 `a 18 jaar hebben afgelopen nacht wel een heel gevaarlijke actie uitgevoerd. Zij werden door een getuige op de Goethesingel betrapt toen zij een staalkabel over de weg spanden. Dit gebeurde rond 00.25 uur en het duo ging er als en haas vandoor richting de Bosrand. Ze reden op een zilverkleurige fiets en één van hen droeg een zwarte jas met daaronder een rode sweater met capuchon. De gealarmeerde politie heeft de kanpen niet meer aangetroffen.


Twello- snelkraak


Rond 03.20 uur hebben onbekenden getracht in te breken bij een drogisterij aan de Dorpsstraat . De voordeur werd vernield, maar getuigen hoorden het lawaai en alarmeerden de politie. De inbrekers hebben de komst van de agenten niet afgewacht en hebben de benen genomen. Het is nog niet duidelijk of er buit is meegenomen.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


---- --