Eemland zuid, 10.20 uur

Utrecht 08-02-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Dodelijk ongeval

AMERSFOORT Op maandag 7 februari kwam een automobilist om bij een ongeval.

Rond 06.00 uur reed een 52-jarige automobilist uit Nijkerkerveen over de Rondweg Zuid, komende uit de richting van de Stichtse Rotonde. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de middengeleider tussen de twee rijbanen en ging met één kant van zijn bestelauto over de geleider heen. Vermoedelijk bij het corrigeren, is hij de macht over het stuur kwijt geraakt. Hij kwam in de berm terecht en reed het talud af. Daarbij is het slachtoffer door de voorruit uit de auto geslingerd. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT Op maandag 7 februari heeft de politie een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 20.30 uur een onderzoek in een woning aan de Wiekslag in. Daarbij werd een hennepkwekerij van in totaal ongeveer 300 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.

In de woning werd niemand aangetroffen. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

Beetje dom!

HOOGLAND Op maandag 7 februari gedroeg een automobilist zich niet echt verstandig.

Rond 14.50 uur stopten politiemensen in een opvallende politieauto op een kruising op de Bunschoterstraat voor het rode verkeerslicht. Naast hen stond een automobilist stil en hij was met zijn gsm aan het bellen. Hij keek de politiemensen aan, maar ging vrolijk door met bellen. Toen het verkeerslicht op groen sprong, trok de automobilist op en bleef daarbij met zijn gsm aan zijn oor bellen. De politiemensen gingen achter hem aan en gaven hem een stopteken. De automobilist, een 25-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg, kreeg een bekeuring van 145,- voor het niet handenvrij bellen, maar hij begon de politiemensen te beledigen en werd daarop aangehouden.

Naast de bekeuring voor het niet handenvrij bellen, is tegen hem proces-verbaal voor belediging opgemaakt.