Dienstenbond CNV

Uitzendkrachten - Eerste sociaal plan in wording 08-02-2005

Voor het eerst lijkt een Sociaal Plan te worden overeengekomen dat alleen voor uitzendkrachten geldt. Het betreft een Sociaal Plan voor een groep van 60 uitzendkrachten, werkzaam voor Manpower bij Honeywell in Emmen.

Door CNV Dienstenbond is tot nu toe twee keer overleg gevoerd met Manpower om tot passende oplossingen te komen. Manpower is door Honeywell de wacht aangezegd omdat het bedrijf de productie wil verplaatsen naar het buitenland. Manpower is er tot nu toe ondanks alle inspanningen niet in geslaagd om tot een aanbod van ander, passend werk te komen voor de uitzendkrachten. Voor betrokkenen betekent het dat ontslag dreigt. Dat is per definitie zeer vervelend, maar ook nog eens extra zuur omdat het vaak gaat om lange dienstverbanden waaraan ook nog eens een dienstverband met Honeywell aan vooraf is gegaan.

De CAO voor Uitzendkrachten voorziet in een procedure voor overleg tussen partijen bij een melding collectief ontslag (protocol B). Op basis van deze procedure zijn onderhandelingen gestart met Manpower.

Primeur
Het is nog niet eerder voorgekomen dat er een apart Sociaal Plan is gemaakt met een uitzendbureau voor collectief ontslag van uitzendkrachten. De vraag is dan ook of er met dit Sociaal Plan een nieuw hoofdstuk aanbreekt in de belangenbehartiging voor uitzendkrachten. Het antwoord op die vraag is wat ons betreft: JA!

Het is immers iedere dag aan de orde dat bij reorganisaties in bedrijven als eerste gekeken wordt naar uitzendkrachten. Alsof daarmee zorgeloos door een inlener tegen uitzendkrachten gezegd zou kunnen worden: bedankt en tot ziens! De situatie in Emmen leert dat een andere passende functie niet altijd voorhanden is bij het uitzendbureau. Dat kan betekenen dat ontslag moet worden aangevraagd door het uitzendbureau, zonder dat er Sociaal Plan-afspraken aan ten grondslag liggen. Voor de groep uitzendkrachten van Manpower werkzaam bij Honeywell komt daar nu voor het eerst verandering in. De onderhandelingen over het Sociaal Plan zijn nog volop gaande.

Informatie
Meer weten naar aanleiding van deze nieuwsflits? Neem voor vragen of reacties contact op met de onderhandelaar namens CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via telefoonnummer (023)5670686 of e-mail h.gerding@cnvdibo.nl