Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 08-02-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verdachte op heterdaad aangehouden

UTRECHT Maandagavond werd er op het Rachmaninoffplantsoen een autoruit ingeslagen. De verdachte werd even later door de politie aangehouden.

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding binnen van een auto-inbraak op heterdaad. De verdachte werd na het inslaan van de autoruit achtervolgd door een getuige. Naar aanleiding van het signalement, zagen agenten op de kruising Kanaalweg/Ravellaan de verdachte lopen. De man, een 24-jarige Utrechter werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier legde hij een bekennende verklaring af. De man werd ingesloten.

Bedrog

UTRECHT - Op maandagmiddag werd een vrouw in een winkel op het Radboudkwartier aangehouden voor het plegen van fraude.

De 19-jarige vrouw uit Den Bosch wordt verdacht van fraude. Zij haalde in het pashok de beveiligingslabels van verschillende kledingstukken, stopte de kleding in een tas en bood deze vervolgens ter ruiling aan bij de kassa. Vermoedelijk met een kassabon van een eerder gedane aankoop. Hierop werd de vrouw door een medewerker van de beveiligingsdienst aangehouden.

Winkeldievegges aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel op het Radboudkwartier werden maandagmiddag twee winkeldievegges aangehouden. Eén winkeldievegge was minderjarig.

Een getuige zag dat de dames in de winkel een beetje verdacht om zich heen zaten te kijken en vervolgens met een tas vol met kleding naar buiten liepen. Hier sprak de getuige de beide vrouwen, de 19-jarige vrouw uit Moordrecht en 17-jarige vrouw uit Bodegraven, aan en werd er gestolen kleding in de tassen aangetroffen. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 19-jarige bekende de diefstal en kreeg een proces-verbaal. Van de 17-jarige kon betrokkenheid bij de diefstal niet bewezen worden. Wel werd haar moeder in kennis gesteld van de aanhouding.

Diefstal

UTRECHT Op maandagochtend werd op de Vredenburgpassage een man beroofd van zijn portemonnee.

De man werd om 06.15 uur aangesproken door een voorbijganger die hem om geld vroeg. Tijdens het pakken van de portemonnee griste de man de knip uit zijn hand en rende weg in de richting van de fontein op het Vredenburg. Het signalement van de man luidt: tussen de 23 en 25 jaar,
1.65 m lang, donkere huidskleur, sportief postuur, droeg een donkere muts en donkere kleding.